ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: μαύρο και χρυσό μελάνι στα προσκλητήρια γάμου που μόλις εκτυπώθηκαν

Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: μαύρο και χρυσό μελάνι στα προσκλητήρια γάμου που μόλις εκτυπώθηκαν

To παλάτι του Κένσινγκτον έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το προσκλητήριο γάμου των Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ.

Τις προσκλήσεις που εκτυπώθηκαν χρησιμοποιώντας "μελάνι από την Αμερική σε χαρτί από τη Βρετανία" έχει επιμεληθεί το τυπογραφείο Barnard and Westwood.

Συνεχίζοντας μια παράδοση από το 1985, όταν και η βρετανική εταιρία ξεκίνησε να συνεργάζεται με το παλάτι, οι Χάρι και Μαρκλ είναι έτοιμοι να στείλουν τα προσκλητήρια σε περίπου 600 καλεσμένους.

Τα προσκλητήρια εκτυπώθηκαν σε μηχανή που φέρνει την τυπογραφία στα χέρια των εκλεκτών από τη δεκαετία του '30.

Το έμβλημα του πρίγκιπα της Ουαλίας είναι εκτυπωμένο με χρυσό μελάνι ενώ οι υπόλοιπες πληροφορίες έχουν εκτυπωθεί χρησιμοποιώντας μαύρο μελάνι.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η μνηστή του Μέγκαν Μαρκλ αποκάλυψαν το ζαχαροπλαστείο του ανατολικού Λονδίνου που θα παρασκευάσει τη γαμήλια τούρτα τους.

Η τούρτα λεμόνι διακοσμημένη με άνθη κουφοξυλιάς (Σ.τ.Σ. η κουφοξυλιά με τα λευκά άνθη της είναι ένα δέντρο που συναντάται συχνά στην αγγλική επαρχία. Το σιρόπι από άνθη κουφοξυλιάς χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική) είναι δημιουργία της Κλερ Πτακ, ιδιοκτήτρια του Violet Bakery.

"Θα είναι καλυμμένη με κρέμα βουτύρου και διακοσμημένη με φρέσκα λουλούδια", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον. "Ανυπομονούν να μοιραστούν αυτή την τούρτα με τους προσκεκλημένους στον γάμο τους στις 19 Μαΐου".

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η Πτακ, είναι Καλιφορνέζα και εργαζόταν στο Chez Panisse του Μπέρκλεϊ υπό την σεφ Άλις Γουότερς προτού εγκατασταθεί στο Λονδίνο.

Ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση παρασκευάζοντας τούρτες στο σπίτι της και διαθέτοντάς τες προς πώληση στο Μπρόντγουεϊ Μάρκετ του ανατολικού Λονδίνου. Άνοιξε το Violet Bakery το 2010.

"Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ενθουσιασμένη είμαι που επιλέχτηκα για να φτιάξω την γαμήλια τούρτα του πρίγκιπα Χάρι και της κ. Μαρκλ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ίδια. "Γνωρίζοντας ότι στ' αλήθεια μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμένα σχετικά με την προέλευση των τροφίμων, την βιωσιμότητα, την εποχικότητα και κυρίως τη γεύση τους, αυτή θα είναι η πιο εντυπωσιακή εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχω".

Η Μαρκλ είχε πάρει στο παρελθόν συνέντευξη από την Πτακ για μια ιστοσελίδα της με θέματα διατροφής και λάιφστάιλ, το Tig, την οποία διατηρούσε επί τριετία και έκλεισε τον περασμένο χρόνο όταν άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις η σχέση της με τον πρίγκιπα Χάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ