ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Isle of Dogs: τα σινεφίλ σκυλιά καλεσμένα στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο

Isle of Dogs: τα σινεφίλ σκυλιά καλεσμένα στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο

Η ταινία του παραμυθά Γουές Άντερσον έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των ανθρώπων σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Τώρα, πριν κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες του κόσμου κερδίζει και την προσοχή του καλύτερου φίλου του ανθρώπου με πρωτοβουλία βρετανικής αλυσίδας κινηματογραφικών αιθουσών.

Οι υπεύθυνοι της Picturehouse αποφάσισαν να διοργανώσουν μια ξεχωριστή αβάν-πρεμιέρ την Κυριακή το πρωί στο Πικαντίλι του Λονδίνου για να προωθήσουν την ταινία Isle of Dogs (Το νησί των σκύλων) του 'Αντερσον επιτρέποντας την είσοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες στα αγαπητά τετράποδα τα οποία θα συνοδεύονται φυσικά από τα αφεντικά τους.

Στο West End, περιοχή που φημίζεται για τους κινηματογράφους και τα θέατρα, σε 14 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Βρετανία από τις οποίες αρκετές είναι στο Λονδίνο, τα σκυλιά μαζί με τα αφεντικά τους θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ταινία που αγάπησε η Μπερλινάλε.

Στην ταινία ο 12χρονος ήρωας Αταρί ξεκινά προς την αναζήτηση του σκύλου του, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα σε ένα νησί μαζί με άλλα σκυλιά από τις αρχές της πόλης Μεγκασάκι, εξαιτίας μίας επιδημίας γρίπης των σκύλων.

Η εταιρία Picturehouse εφοδίασε όλες τις κινηματογραφικές της αίθουσες με μπολ γεμάτα νερό, τοποθέτησε καλύμματα στις καρέκλες για να μην λερωθούν, ενώ μείωσε και τον ήχο για να μην ενοχληθεί η εξαιρετικά ευαίσθητη ακοή των σκύλων.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Αύγουστο και στέφθηκε με τέτοια επιτυχία που συνεχίζεται με μία προβολή ανά έξι εβδομάδες.

"Καλύτερο κοινό από τους ανθρώπους"

ISLE

Facebook@IsleOfDogs

'Οπως λέει η Κάθριν Σμιθ, διαχειρίστρια ενός κινηματογράφου κοντά στον Τάμεση, πρόκειται για τις πιο ήρεμες προβολές. "Συχνά τα σκυλιά είναι πιο καλά εκπαιδευμένα από τους ανθρώπους ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο ή σκυλοκαβγάς" σημειώνει.

Οι αίθουσες ανοίγουν τις πόρτες τους πιο νωρίς ώστε να τακτοποιηθούν όλοι με την ησυχία τους. Τα έργα που επιλέγονται είναι συνήθως ήρεμα, όχι θορυβώδεις περιπέτειες που μπορεί να τρομάξουν τους τετράποδους φίλους μας.

Συνήθως τα κουταβάκια κοιμούνται δίπλα στα αφεντικά τους. Κάποια φιλμ όμως τραβούν την προσοχή τους, όπως η ταινία “Του Θεού η Χώρα”, που αναφέρεται στην ιστορία δύο βοσκών στο Γιορκσάιρ και στην οποία εμφανίζονται συνέχεια πρόβατα και σκυλιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ