ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βανδάλισαν άγαλμα του David Bowie ως διαμαρτυρία για τους αστέγους

Βανδάλισαν άγαλμα του David Bowie ως διαμαρτυρία για τους αστέγους

Σε λιγότερο από 48 ώρες από τα αποκαλυπτήριά του ένα άγαλμα προς τιμή του Ντέιβιντ Μπόουϊ βανδαλίστηκε.

Το άγαλμα του Μπόουϊ αποκαλύφθηκε την Κυριακή στην πλατεία της αγοράς της πόλης του Έλισμπερι. Εκεί, στο κλαμπ Friars, περίπου 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λονδίνου, ο Ντέιβιντ Μπόουι εμφανίστηκε για πρώτη φορά επί σκηνής ως "Ziggy Stardust". Στην ίδια πόλη η εμβληματική φιγούρα της μουσικής σκηνής πρωτοκυκλοφόρησε και δύο από τα album του.

Tο άγαλμα έπεσε θύμα βανδάλων, οι οποίοι το έβαψαν με σπρέι ενώ στη βάση του έγραψαν το σύνθημα "ταΐστε πρώτα τους άστεγους".

"Είναι άσχημο και στενάχωρο αλλά από την άλλη ίσως τώρα να έρθει περισσότερος κόσμος να το δει. Πρέπει να βλέπουμε πάντα και την θετική πλευρά" είπε ο μουσικός παραγωγός Ντέιβιντ Στοπς που είχε την ιδέα για το άγαλμα του γλύπτη Άντριου Σινκλέρ.

Τα χρήματα για την ανέγερση του αγάλματος με την ονομασία "Γήινος αγγελιοφόρος" συγκεντρώθηκαν μέσω crowdfunding μετά από πρωτοβουλία του Ντέιβιντ Στοπς.

Ο μπρούτζινος Ντέιβιντ Μπόουι, που μοιάζει να διασκεδάζει, κοιτάζει τις διάφορες περσόνες που υποδύθηκε στη ζωή του. Ηχεία, πάνω από το γλυπτό παίζουν τραγούδια του Μπόουι, κάθε ώρα και διαφορετικό, όπως αναφέρει το BBC.

"Όταν μας άφησε, τον Ιανουάριο του 2016, ένας χείμαρρος συναισθημάτων γι' αυτό το συμβάν ανάβλυσε, αμέσως, στην πόλη. Σκεφτήκαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, ως μνημείο για την πόλη και τον Ντέιβιντ Μπόουι" δήλωσε ο Στοπς.

bowie vandalized

Ο φανατικός θαυμαστής του Μπόουϊ υπέβαλε, επιπλέον, αίτημα να μετονομαστεί η πόλη από Aylesbury σε Aylesbowie. "Μου φαινόταν τόσο λογικό!" είπε, αλλά οι αρχές της πόλης δεν αγκάλιασαν την ιδέα.

"Όμορφο" βρήκε το γλυπτό ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Music, Ρομπ Στρίνγκερ. "Νόμιζα ότι θα ήταν μόνο ένα άγαλμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια πλήρης επιτομή της ζωής του" πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ