Το σουηδικό black metal σχήμα των Watain «αποχωρίστηκε» με τον κιθαρίστα, Set Teitan, ο οποίος φωτογραφήθηκε να χαιρετά ναζιστικά και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Watain δημιουργήθηκαν το 1998 στην Ουψάλα και έχουν κυκλοφορήσει έξι full-length δίσκους, ο τελευταίος από τους οποίους είναι ο “Trident Wolf Eclipse” που κυκλοφόρησε στοις 5 του Γενάρη.

Ο Set Teitan γεννημένος στη Ρώμη έγινε μέλος των Watain το 2007.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο αρχηγός του γκρουπ, Erik Danielsson σε ανακοίνωσή του, ο Teitan και οι Watain θα βαδίσουν σε χωριστούς δρόμους για κάποια χρονική περίοδο, λόγω της φωτογραφίας.

Ο Danielsson ισχυρίστηκε ότι η χειρονομία του κιθαρίστα «έγινε για πλάκα».

«Αυτά είναι όσα έχουμε να πούμε για αυτό, αλλά για να τερματιστεί αυτή η κουραστική και χρονοβόρα ανοησία, ο εν λόγω κιθαρίστας αποφάσισε να σταματήσει για κάποιο χρονικό διάστημα για να αποφύγει περαιτέρω άσχετες συζητήσεις επί του θέματος» έγραψε ο αρχηγός του συγκροτήματος στο MetalSucks.

Ανέφερε ότι η μπάντα δεν δίνει καμία σημασία στην εχθρική άγνοια των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι οι Watain έχουν «κάποια πολιτική ατζέντα». «Εδώ και 20 χρόνια έχουμε αποδείξει το αντίθετο» τόνισε.

Το Brooklyn Vegan δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο ο Teitan φαίνεται να κάνει πάλι ναζιστικό χαιρετισμό, ενώ ήταν στη σκηνή, στη Στοκχόλμη.

Οι Watain απάντησαν σε αυτό το βίντεο υποστηρίζοντας: «Όπως όλοι πρέπει να γνωρίζουν μέχρι τώρα, τα μέλη της μπάντας Watain δεν έχουν δεσμούς με τη ναζιστική ιδεολογία, ούτε δημόσια, ούτε προσωπικά».

watainmetalsucks1
Πηγή: metalsucks.net

Διαβάστε επίσης