ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Red Velvet: ποιες είναι οι πριγκίπισσες της K-pop που ενθουσίασαν τον Κιμ Γιονγκ-Ουν

Red Velvet: ποιες είναι οι πριγκίπισσες της K-pop που ενθουσίασαν τον Κιμ Γιονγκ-Ουν

Η K-pop, η μουσική βιομηχανία που βρυχάται στην Ασία αλλά και πέρα από αυτή έχει δύναμη και στη διπλωματία και το συγκρότημα των πέντε κοριτσιών Red Velvet ενθουσίασε ακόμη και τον Κιμ Γιονκ Ουν.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας και η σύζυγός του, η πρώην τραγουδίστρια Ρι Σολ Γιου, παρακολούθησαν συναυλία νοτιοκορεατικής ποπ μουσικής, ήτοι K-pop, μια κίνηση ουσιαστικά πολιτική καθώς αυτή ήταν η πρώτη συναυλία νοτιοκορεατών καλλιτεχνών στην Πιονγκγιάνγκ εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία.

Συνολικά 120 Νοτιοκορεάτες, ανάμεσά τους σταρ της K-pop, που εκπροσωπούσαν 11 συγκροτήματα, χορευτές, τεχνικοί, έδωσαν παράσταση χθες, Κυριακή, μπροστά στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας -για πρώτη φορά-, την αδελφή του καθώς και τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, αρχηγό του κράτους που έχει εθιμοτυπικό ρόλο.

Στο East Pyongyang Grand Theatre, χωρητικότητας 1.500 θέσεων, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν και η σύζυγός του χαιρέτισαν τους καλλιτέχνες και τους χειροκρότησαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της δίωρης συναυλίας.

"Εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τα τραγούδια και τους στίχους κατά τη διάρκεια της συναυλίας", δήλωσε με ικανοποίηση ο Ντο Γιονγκ-χουάν, επικεφαλής της νοτιοκορεατικής αντιπροσωπείας.

"Πείτε στον πρόεδρο Μουν Τζε-ιν πόσο εξαιρετική ήταν η εκδήλωση αυτή. Ευχαριστώ γι΄αυτό το δώρο στους πολίτες της Πιονγκγιάνγκ", δήλωσε ο βορειοκορεάτης ηγέτης στη νοτιοκορεατική αντιπροσωπεία.

Το "παρών" έδωσε και το νοτιοκορεατικό γυναικείο συγκρότημα της K-pop Red Velvet που είναι πολύ δημοφιλές στην Ασία και πέρα από αυτήν.

Το κόκκινο βελούδο της K-pop

Το Red Velvet είναι γνωστό για επιτυχίες όπως "Ice Cream Cake", "Peek-A-Boo" και "Russian Roulette" που συνδυάζουν electro pop, disco και R&B.

To συγκρότημα ιδρύθηκε το 2014 και στη συναυλία ερήνευσε δύο κομμάτια χαρακτηριστικά του είδους που υπηρετούν, τα Red Summer και Bad Boy.

Τα μέλη του girl group είναι οι Irene (27), Seulgi (24), Wendy (24), Joy (21) και Yeri (19) με την Irene να είναι και η αρχηγός της μπάντας.

Η 27χρονη είναι γνωστή στη χώρα της και για τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις σε ρόλο τηλεπαρουσιάτριας ενώ είναι και το πρόσωπο για πολλές εταιρίες (Hyundai, Maxwell House coffee κα).

Η καριέρα τους είναι επιτυχημένη και εκτός συνόρων. Οι Red Velvet έχουν τα περισσότερα No. 1 single στο Billboard's World Albums chart.

Το συγκρότημα Red Velvet είναι το τελευταίο girl group που προωθεί στην αγορά η δισκογραφική SM Entertainment που είναι ηγέτης στο χώρο.

H επέλαση συνεχίζεται

Οι νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες θα δώσουν παράσταση μαζί με τους βορειοκορεάτες συναδέλφους τους στο κλειστό στάδιο της Ριουγιόνγκ, χωρητικότητας 12.000 θεατών.

Όπως αναφέρει το Reuters η Βόρεια Κορέα είναι πολύ απομονωμένη.

Η πρόσβαση στα πολιτιστικά δρώμενα του εξωτερικού τελεί υπό αυστηρούς περιορισμούς, αλλά η K-pop είναι ιδιαίτερα δημοφιλής χάρη στα κλειδιά USB που εισάγονται παράνομα από την Κίνα.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ταξίδεψαν στη Βόρεια Κορέα είναι ο 68χρονος τραγουδιστής Cho Yong-pil, που είχε δώσει συναυλίες σε κατάμεστες αίθουσες στην Πιονγκγιάνγκ το 2005.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ