ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντουέιν The Rock Τζόνσον: η απόπειρα αυτοκτονίας & η κατάθλιψη που τιθάσευσε

Ντουέιν The Rock Τζόνσον: η απόπειρα αυτοκτονίας & η κατάθλιψη που τιθάσευσε

Βγάζοντας το προσωπείο του χαμογελαστού αλλά και σκληρού ο Ντουέιν "The Rock" Τζόνσον εξομολογήθηκε το σκληρό αγώνα του με το τέρας της κατάθλιψης και την απόπειρα αυτοκτονίας που τον σημάδεψε στα εφηβικά του χρόνια.  

Ο Τζόνσον εισέπραξε εγκώμια καθώς μίλησε ανοιχτά για τον αγώνα του με θέματα ψυχικής υγείας, αφού αποκάλυψε ότι υποφέρει από κατάθλιψη από τα χρόνια της εφηβείας.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής, παραγωγός και επαγγελματίας παλαιστής μίλησε στην εφημερίδα The Express ένα μήνα μετά από ανάρτηση στο Instagram για ένα περιστατικό, κατά το οποίο έσωσε τη μητέρα του από απόπειρα αυτοκτονίας. Ο Ντουέιν Τζόνσον είπε πώς είχε βαθύ αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του.

"Ο αγώνας και ο πόνος είναι πραγματικοί. Ήμουν συντετριμμένος και είχα κατάθλιψη, έφτασα στο σημείο να μην θέλω να κάνω κάτι ή να πάω πουθενά. Έκλαιγα συνεχώς" είπε.

Η ιστορία με τη μητέρα του έγινε γνωστή, καθώς συμμετείχε στα γυρίσματα του νέου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Ballers.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Τζόνσον αναφέρθηκε σε μια σκηνή όπου ο χαρακτήρας που υποδύεται θυμάται τον αδελφό του, ο οποίος είχε αφαιρέσει τη δική του ζωή.

"Με έκανε να σκεφτώ, αν και πολλοί από εμάς έχουμε επηρεαστεί από την αυτοκτονία φίλων μας, της οικογένειας" έγραψε. "Ο αγώνας και ο πόνος είναι πραγματικοί. Είμαστε όλοι εκεί σε κάποιο επίπεδο ή άλλο. Η μαμά μου προσπάθησε να φύγει όταν ήμουν 15. Βγήκε από το αυτοκίνητο στον Interstate 65 (Διαπολιτειακό Αυτοκινητόδρομο) στο Νάσβιλ και βάδιζε προς το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Νταλίκες και αυτοκίνητα έφευγαν εκτός πορείας για μην πέσουν πάνω της. Την άρπαξα και την τράβηξα πίσω στο πλάτωμα του δρόμου. Αυτό που είναι τρελό για αυτή την απόπειρα αυτοκτονίας μέχρι σήμερα είναι ότι δεν το θυμάται" αποκάλυψε.

"Πιθανότατα είναι καλύτερα. Αυτή η... σκηνή που γύρισα - δεν μου άρεσε - αλλά μου θύμισε ότι πρέπει πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δίνουμε προσοχή όταν οι άνθρωποι υποφέρουν".

https://www.instagram.com/p/Bepdn7llGWc

Ο Τζόνσον δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα μπορούσε εύκολα να έχει τάσεις αυτοκτονίας, όπως η μητέρα του. "Και οι δύο θεραπευτήκαμε, αλλά πάντα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να δίνουμε προσοχή όταν άλλοι άνθρωποι πονούν. Πρέπει να τους βοηθήσουμε σε αυτό και να τους υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι μόνοι" σημείωσε.

Σε απάντηση στα θετικά σχόλια, επειδή μίλησε για τα θέματα αυτά έγραψε στο Τwitter: "Σας ευχαριστώ, όλοι περνάμε μέσα από τη λάσπη και η κατάθλιψη δεν κάνει ποτέ διακρίσεις. Μου πήρε πολύ καιρό να το συνειδητοποιήσω, αλλά το κλειδί είναι να μην φοβάσαι να ανοιχθείς, ειδικά εμείς οι τύποι έχουμε την τάση να το κρατάμε μέσα μας. Δεν είσαι μόνος".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ