ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Simple Minds: με νέο album φέρνουν τουρισμό στην Κροατία

Simple Minds: με νέο album φέρνουν τουρισμό στην Κροατία

Η Sunday Times αξιολόγησε τη νέα δουλειά των Simple Minds ως την καλύτερη δουλειά τους εδώ και δεκαετίες και ήδη το Walk Between Worlds βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας των καλύτερων βρετανικών άλμπουμ. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για την πόλη του Σπλιτ στην Κροατία που συμμαχεί με τη μπάντα από τη Σκωτία για τον τουρισμό.

Οι Simple Minds θα δώσει συναυλία στην παραλία Ζνιαν της πόλης Σπλιτ, στη Δαλματία της Κροατίας στις 5 Μαΐου. Η συναυλία θα είναι δωρεάν λόγω της γιορτής του πολιούχου του Σπλιτ, Saint Domnius.

"Ήταν για μας ιδιαίτερη ικανοποίηση που ετοιμάσαμε νέο άλμπουμ και είναι ακόμη πιο συναρπαστικό να βλέπουμε ότι η ιστορία που ονομάζεται Simple Minds συνεχίζει να εξελίσσεται στο στούντιο και σε ζωντανές εμφανίσεις" δήλωσε ο τραγουδιστής Τζιμ Κερ ενόψει της συναυλίας στο Σπλιτ, σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία MPG Live.

"Κάθε ένα από τα νέα τραγούδια παίρνει νέα μορφή και ζωή, όταν το ερμηνεύουμε στη σκηνή και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο Σπλιτ, όπου θα τα παρουσιάσουμε μαζί με τα κλασικά τραγούδια που είναι χρόνια στις καρδιές των θαυμαστών μας" πρόσθεσε.

Θα είναι η έκτη εμφάνισή στην Κροατία των Simple Minds, οι οποίοι προωθούν το 18ο άλμπουμ τους Walk Between Worlds με ομώνυμη περιοδεία στην Ευρώπη με sold out συναυλίες.

Με τη συναυλία των Simple Minds, ξεκινά νέα ζωή για την παραθαλάσσια περιοχή που θα λάβει πνοή και θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο που θα προσφέρει στοιχεία αθλητικού, γαστρονομικού και πολιτιστικού περιεχομένου για τους επισκέπτες κάθε ηλικίας και προφίλ, σημειώνουν οι διοργανωτές.

Ο δήμαρχος του Σπλιτ, Άντρο Κρστούλοβιτς Οπάρα τόνισε ότι θέλει να γίνει η εικόνα της παραλίας Ζνιαν διεθνώς αναγνωρίσιμη.

"Πιστεύουμε ότι με τη διοργάνωση του κορυφαίου γεγονότος στην αρχή της τουριστικής σεζόν, σε όλο τον κόσμο θα σταλεί το ξεκάθαρο μήνυμα, ελάτε στο Σπλιτ, στη Ζνιαν, στο νέο αξιοθέατο της πόλης" υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ