ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάργκαρετ Άτγουντ: Tο Star Wars έμπνευση για το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

H αιρετική λογοτέχνης από τον Καναδά Μάργκαρετ ΄Άτγουντ που φέρνει τη δυστοπία σε σελίδες βιβλίων αλλά και τηλεοπτικές οθόνες -το The Handmaid's Tail, το τηλεοπτικό hit του Hulu είναι ένα σύμπαν που επινόησε η ίδια- μίλησε στο περιοδικό Variety και αναφέρθηκε σε μια περίεργη θεωρία συνωμοσίας που φέρει κάτι από Star Wars.

Για την Άτγουντ οι τρομοκράτες της al-Qaeda εμπνεύστηκαν το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη από το Star Wars.

“Θυμάστε το πρώτο χτύπημα; Δύο άντρες ρίχνουν ένα σκάφος σε κάτι και αυτό ανατινάζεται; Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην ταινία και την πραγματικότητα είναι ότι στο Star Wars αυτοί επιβιώνουν" σχολίασε για να συνεχίσει.

"Μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση προσέλαβε χολιγουντιανούς σεναριογράφους για να τους πουν τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί. Οι συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας είναι πολύ καλοί σε αυτά τα πράγματα, προσδοκούν γεγονότα που τοποθετούνται στο μέλλον. Πολλά από αυτά δεν γίνονται πραγματικότητα όμως είναι εξαιρετικά υποθετικά σενάρια" σχολίασε η Άτγουντ.

Το διαδίκτυο δεν ξέρει σε ποια σκηνή αναφέρεται η συγγραφέας με φανατικούς θαυμαστές του Star Wars να διχάζονται. Εννοεί τη σκηνή από το A New Hope ή την επίθεση από το Return of the Jedi;

O 2ος κύκλος του πολυβραβευμένου Handmaid's Tale κάνει πρεμιέρα στις 25 Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης