ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Avengers: εκθρονίζει το Star Wars από την κορυφή του box office & σπάει ρεκόρ

Avengers: εκθρονίζει το Star Wars από την κορυφή του box office & σπάει ρεκόρ

Το μεγάλο στοίχημα της Marvel -συμφερόντων Disney- μάλλον έχει ήδη κερδηθεί. Όπως αποκαλύπτει η εταιρία Exhibitor Relations, ειδικευμένης στην έρευνα και στις μετρήσεις στον τομέα της ψυχαγωγίας, το τελευταίο κεφάλαιο στην κινηματογραφική εποποιία των Eκδικητών, το "Avengers: Infinity War" είναι έτοιμο να γράψει κινηματογραφική ιστορία με τις εισπράξεις του.

Όπως αναφέρει η ER η ταινία "Avengers: Infinity War" κατέρριψε τα ρεκόρ μόλις προβλήθηκε στις αίθουσες, αποκομίζοντας συνολικά 630 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 520 εκατ. ευρώ) παγκοσμίως το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της.

"Είχε τις μεγαλύτερες πωλήσες παγκοσμίως στην ιστορία του κινηματογράφου το Σαββατοκύριακο". Και αυτό χωρίς την Κίνα, όπου θα προβληθεί στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ταινία της Marvel με πρωταγωνιστές αστέρες του Χόλιγουντ όπως ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στον ρόλο του Iron Man και η Σκάρλετ Γιόχανσον στον ρόλο της "Μαύρης Χήρας", κατέκτησε την κορυφή του αμερικανικού box-office το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του σε 4.474 αίθουσες με εισιτήρια 250 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας επίσης ένα ρεκόρ.

Εκθρονίζει το Star Wars

Η ταινία "Avengers" εκθρονίζει την ταινία "Πόλεμος των Άστρων: Η Αφύπνιση της Δύναμης", που είχε αποκομίσει 248 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της το 2015.

Η ταινία συνδυάζει τουλάχιστον εννέα franchise και βάζει στη μεγάλη οθόνη περίπου 20 σούπερ ήρωες που πολεμούν για να σώσουν τον κόσμο. Αποστολή τους: Να εμποδίσουν τον κακό Thanos (Τζος Μπρόλιν) να καταστρέψει τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ