ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς μια σάλτσα μαρινάρα κόστισε στον Ντόναλντ Τραμπ τον νεότερο το διαζύγιο του

Πώς μια σάλτσα μαρινάρα κόστισε στον Ντόναλντ Τραμπ τον νεότερο το διαζύγιο του
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: REUTERS/Jonathan Ernst

Το μυστήριο γύρω από το πολύκροτο πρόσφατο διαζύγιο στη δυναστεία των Τραμπ έλυσε με δημοσίευμα της η Page Six που αποκαλύπτει όλα όσα προηγήθηκαν πριν προχωρήσει η Βανέσα Τραμπ σε μια νέα ζωή μακριά από τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ, τον Ντόναλντ τζούνιορ. Όλα οφείλονται λοιπόν σε μια σάλτσα από ντομάτα, τη διάσημη "Marinara Sauce" του Rao.

Η ιστορία - που διευκόλυνε ένα διαζύγιο διασημοτήτων - έχει ως εξής: Ο εκλιπών μπαμπάς της Βανέσας και γνωστός δικηγόρος Τσαρλς Χέιντον ήταν στενός φίλος του εκλιπόντος ιδιοκτήτη του εστιατορίου Rao, Φρανκ Πελεγκρίνο του Γηραιότερου και του δικηγόρου Ρον Στράσι, που ήταν ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Rao's Speciality Foods.

Η τελευταία επιχειρηματική δραστηριότητα εγκαινιάστηκε το 1992, για να πουλήσει την αποκλειστική συνταγή του εστιατορίου για σως μαρινάρα (στη συνέχεια, επεκτάθηκε και σε άλλες σως και ντρέσινγκ, οι οποίες πωλούνται σε όλον τον κόσμο).

Σύμφωνα με πηγές του συγκεκριμένου βιομηχανικού κλάδου, ο Χέιντον - μεταξύ των πελατών του οποίου ήταν και η Μέριλιν Μονρόε - είχε τότε επενδύσει έως και 1 εκατ. δολάρια στη Rao's Speciality Foods και ήλεγχε το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η οποία εταιρεία πωλήθηκε, το 2017, σε έναν επιχειρηματικό κολοσσό αντί 415 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον η μαμά της Βανέσας, η 71χρονη Μπόνι, αγόρασε το περασμένο φθινόπωρο το διαμέρισμα στην Πέμπτη Λεωφόρο του πρώην ιδιοκτήτη της Fox News - εκλιπών κι αυτός - Ρότζερ Άιλς, αντί 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, η Μπόνι ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του Στράσι σε μια αντιδικία του με τον Πελεγκρίνο (η υπόθεση κατέληξε σε συμβιβασμό την περίοδο που η Rao's Speciality Foods πωλήθηκε στον επιχειρηματικό κολοσσό, πέρυσι).

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ότι η Βανέσα βρέθηκε με αμύθητα πλούτη οπότε και αποφάσισε να φύγει από τη αυτοκρατορία Τραμπ και να επενδύσει στη δική της.

Τώρα, ακόμη και ο Ντον ο Νεότερος, θέλει - σύμφωνα με το Page Six - να μάθει τι ποσά έχει η αποξενωμένη από αυτόν γυναίκα του στην τράπεζα. Ο γιος του Τραμπ κινήθηκε νομικά προς αυτή την κατεύθυνση, παρόλο που η αίτηση συναινετικού διαζυγίου έχει καταχωρηθεί κατά τρόπον που δεν προβλέπει αντιδικία για περιουσιακά στοιχεία.

Προς το παρόν, ούτε ο δικηγόρος της Βανέσα Τραμπ ούτε εκπρόσωπος της Trump Organization ούτε ο Ρον Στράσι έχουν απαντήσει σε μηνύματα που έχουν στείλει οι ρεπόρτερ του Page Six.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ