ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εurovision: Το ελληνικό όνειρο της Γιάννας Τερζή στη Λισαβόνα

Εurovision: Το ελληνικό όνειρο της Γιάννας Τερζή στη Λισαβόνα

H θετική ενέργεια που κουβαλάει από την Ελλάδα, oι αφοσιωμένοι Eurofans και η άλλη ιδανική καριέρα της αποκαλύπτονται στο νέο video του επίσημου καναλιού της Eurovision για την πρωταγωνίστρια της ελληνικής συμμετοχής, Γιάννα Τερζή πριν την έναρξη του διαγωνισμού στη Λισαβόνα.

Το "Όνειρό μου" είναι σύνθεση της ίδιας μαζί με τους Άρη Καλημέρη, Δημήτρη Σταματίου και Μιχάλη Παπαθανασίου. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018.

Η Τερζή επιλέχθηκε ως μία από τους 20 υποψήφιους για τον Ελληνικό Τελικό της Eurovision 2018 με το τραγούδι "Όνειρο μου" στις 27 Οκτωβρίου 2017, εκπροσωπόντας την Panik Records.

Αργότερα, στις 8 Νοεμβρίου 2017, έγινε μία από τους πέντε υποψήφιους που θα συμμετείχαν στον τηλεοπτικό εθνικό τελικό. Ακολουθώντας τον αποκλεισμό δύο από τους πέντε συμμετέχοντες, λόγω του ότι δεν είχαν "ελληνικό ηχόχρωμα", το "Όνειρο μου" ήταν στην τελική τριάδα που θα συμμετείχε στον Ελληνικό Τελικό.

Τελικά, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, ειπώθηκε ότι οι δισκογραφικές εταιρίες των δύο άλλων συμμετεχόντων, αρνήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των 20,000€ στην ΕΡΤ και αποκλείστηκαν από την τελική φάση, αφήνοντας το "Όνειρο μου" το μοναδικό υποψήφιο τραγούδι και την πολύ πιθανή ελληνική συμμετοχή.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2018, η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα ότι η Τερζή με το τραγούδι "Όνειρο μου", θα εκπροσωπούσαν την Ελλάδα στη Λισαβόνα.

Στη συνέντευξη της πριν την εμφάνιση της η Τερζή απαντάει ότι αν δεν ήταν καλλιτέχνης θα ήταν therapist.

Αντίστροφη μέτρηση

Τρίτη 8 Μαΐου και Πέμπτη 10 Μαΐου θα μεταδοθούν οι δύο ημιτελικοί, σε απευθείας σύνδεση με την Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Ο διαγωνισμός θα κορυφωθεί το Σάββατο 12 Μαΐου με τον μεγάλο τελικό.

Το διαγωνισμό, για λογαριασμό της Ελλάδας, θα μεταδώσει η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤHD, στις 22.00 και στο σχολιασμό και στην παρουσίαση των δύο ημιτελικών και του τελικού θα είναι ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Η Ολύνα Ξενοπούλου θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η χώρα μας στις υπόλοιπες συμμετοχές.

Ελλάδα και Κύπρος συμμετέχουν στον ίδιο ημιτελικό. Την Κύπρο εκπροσωπεί η Ελένη Φουρέιρα με το Fuego.

Στους δύο ημιτελικούς θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των Big Five (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη και Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία την Πέμπτη που προκρίνονται κατευθείαν για τον τελικό μαζί με της Πορτογαλίας.

Στον τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι 20 από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι Big Five και η διοργανώτρια Πορτογαλία.

1ος ημιτελικός, Τρίτη 8 Μαΐου

Αζερμπαϊτζάν
Ισλανδία
Αλβανία
Βέλγιο
Τσεχία
Λιθουανία
Ισραήλ
Λευκορωσία
Εσθονία
Βουλγαρία
πΓΔΜ
Κροατία
Αυστρία
Ελλάδα
Φινλανδία
Αρμενία
Ελβετία
Ιρλανδία
Κύπρος



ΔΗΜΟΦΙΛΗ