ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision: Φουρέιρα εναντίον όλων σε YouTube & iTunes -ποιοι απειλούν την Κύπρο

Eurovision: Φουρέιρα εναντίον όλων σε YouTube & iTunes -ποιοι απειλούν την Κύπρο

Μια ημέρα πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovision τα γραφεία στοιχημάτων επιμένουν ότι η υποψηφιότητα της Κύπρου με την Ελένη Φουρέιρα είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για το μεγάλο τρόπαιο της βραδιάς με τα YouTube και iTunes να "δείχνουν" τις επιλογές του κοινού.

Το Fuego της Κύπρου ήδη δείχνει τα δόντια του στα charts με το τραγούδι να κερδίζει δημοτικότητα ήδη στο iTunes chart της Βρετανίας αλλά και άλλων χωρών.

Η συμμετοχή της Κύπρου είναι η μόνη που φιγουράρει στη λίστα της Βρετανίας από τη φετινή Eurovision -πέρα από τη συμμετοχή της Βρετανίας που εύλογα ακούγεται στο airplay του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επιπλέον το Fuego ανεβαίνει και στο Top 40 των charts της Ιρλανδίας. Η Φουρέιρα είναι αυτή τη στιγμή No8 στο iTunes της Ισπανίας, Νο18 στο iTunes της Σουηδίας και πρώτο στην πλατφόρμα της Ελλάδας.

Βέβαια τα charts δεν είναι πάντα ενδεικτικά για τη δυναμική μιας συμμετοχής. Η περσινή συμμετοχή της Πορτογαλίας που έφερε το διαγωνισμό στη Λισαβόνα με τη νίκη του Salvador Sobral, Amar pelos dois, έφτασε μόλις το No97 ενώ το 1944 της Jamala του 2016 που νίκησε για την Ουκρανία δεν ήταν καν στο Top 100.

Μόνο εφτά νικητές της Eurovision έχουν κατακτήσει την κορυφή στα βρετανικά charts.

Τι ψηφίζει το YouTube

Το τραγούδι του Ισραήλ με τη Νέτα Μπαρζιλάι προηγείται και ακολουθεί η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα, με βάση τις προβολές από τους χρήστες στο YouTube, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google.

Την πρώτη δεκάδα στο YouTube συμπληρώνουν κατά σειρά τα τραγούδια της Τσεχίας, της Ισπανίας, της Νορβηγίας, της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας, της Εσθονίας, της Ιρλανδίας και της Αλβανίας.

Οι αντίπαλοι της Κύπρου

Η Ελένη Φουρέιρα εξακολουθεί να είναι ένα δυνατό χαρτί για τα γραφεία στοιχημάτων.

Την Κύπρο απειλούν οι συμμετοχές του Ισραήλ, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Ακολουθούν οι Σουηδία, Λιθουανία και η Νορβηγία.

Τα αποτελέσματα του Β' ημιτελικού

Σερβία, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Σουηδία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Σλοβενία και Ολλανδία είναι οι δέκα συμμετέχουσες χώρες που πήραν το εισιτήριο από τον αποψινό δεύτερο ημιτελικό του 63ου διαγωνισμού της Eurovision.

Έτσι οι 26 χώρες που θα διαγωνιστούν το Σάββατο 12 Μαΐου θα είναι οι χώρες που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό (Λιθουανία, Ισραήλ, Τσεχία, Βουλγαρία, Αλβανία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Εσθονία, Κύπρος και Αυστρία), οι Big Five (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), η διοργανώτρια Πορτογαλία και οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν από την αποψινή διαδικασία.

Οικοδέσποινες της βραδιάς θα είναι οι Filomena Cautela, Silvia Alberto, Daniela Ruah και Catarina Furtado.

Στην 63η Eurovision πήραν μέρος συνολικά 43 χώρες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των διαγωνισμών του 2008 και του 2011.

Η Ρωσία επέστρεψε μετά από την αποχώρησή της το 2017. Για πρώτη χρονιά ύστερα από το 2011 καμία χώρα δεν αποχώρησε από τον διαγωνισμό. Η Altice Arena, κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1998 (Expo '98) και έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών, κάνοντάς την, τον μεγαλύτερο κλειστό χώρο εκδηλώσεων στην Πορτογαλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Ο τελικός του Σαββάτου θα διεξαχθεί στην Altice Arena της Λισαβόνας και θα μεταδοθεί στις 10 μμ από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ