ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2018: Σε εξέλιξη ο μεγάλος τελικός

Eurovision 2018: Σε εξέλιξη ο μεγάλος τελικός
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Με τη συμμετοχή 26 χωρών πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Altice Arena της Λισαβόνα, ο τελικός του μουσικού διαγωνισμού Eurovision 2018 και με το βλέμμα των απανταχού Ελλήνων στραμμένο στην εμφάνιση της Κύπρου, με την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego.

Ο τελικός της 63ης Eurovision μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤHD. Η ραδιοφωνική μετάδοση πραγματοποιείται από το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Στο σχολιασμό και στην παρουσίαση και στον τελικό της Eurovision, βρίσκεται ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη. Η Ολύνα Ξενοπούλου, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Στη ραδιοφωνική μετάδοση για το «Δεύτερο Πρόγραμμα» και τη «Φωνή της Ελλάδας», είναι ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

Οι χώρες που διαγωνίζονται είναι, με βάση τη σειρά εμφάνισης:

 1. Ουκρανία
 2. Ισπανία
 3. Σλοβενία
 4. Λιθουανία
 5. Αυστρία
 6. Εσθονία
 7. Νορβηγία
 8. Πορτογαλία
 9. Ηνωμένο Βασίλειο
 10. Σερβία
 11. Γερμανία
 12. Αλβανία
 13. Γαλλία
 14. Τσεχία
 15. Δανία
 16. Αυστραλία
 17. Φινλανδία
 18. Βουλγαρία
 19. Μολδαβία
 20. Σουηδία
 21. Ουγγαρία
 22. Ισραήλ
 23. Ολλανδία
 24. Ιρλανδία
 25. Κύπρος
 26. Ιταλία

Φαβορί η Κύπρος

Η φετινή συμμετοχή της Κύπρου παραμένει φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, έχοντας εξασφαλίσει και μία ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση εμφάνισης, καθώς τα στατιστικά δείχνουν ότι τον διαγωνισμό κερδίζουν χώρες που εμφανίζονται στο δεύτερο μισό της βραδιάς.

Στον τελικό οι Έλληνες φίλοι του διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν καλώντας από σταθερό στο 901 600 41 ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του τελικού ή στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

Η χρέωση για κλήση από σταθερά τηλέφωνα είναι 0,65 ευρώ με ΦΠΑ. Η κλήση ή το SMS από κινητά κοστίζει 0,62 ευρώ με ΦΠΑ. Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει μηνιαίου λογαριασμού. InternetQ Γραμμή βοήθειας: 211 1021486

Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Οικοδέσποινες της βραδιάς θα είναι οι Filomena Cautela, Silvia Alberto, Daniela Ruah και Catarina Furtado.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ