ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Kάννες: η Σάλμα Χάγιεκ απαιτεί θυσίες από τους άντρες στο Χόλιγουντ

Kάννες: η Σάλμα Χάγιεκ απαιτεί θυσίες από τους άντρες στο Χόλιγουντ

Με δύναμη από τις Κάννες η ηθοποιός και σύζυγος του ισχυρού άντρα της πολυτέλειας Φρανσουά-Ανρί Πινό, Σάλμα Χάγιεκ, απαιτεί από τους άντρες επαγγελματίες στο Χόλιγουντ να "ρίξουν τις τιμές τους" ως ένδειξη αλληλεγγύης στις γυναίκες που πληρώνονται λιγότερο στη βιομηχανία του θεάματος.

Οι ηθοποιοί πρέπει να κάνουν θυσίες και να μειώσουν τις απολαβές τους εάν τάσσονται υπέρ της μισθολογικής ισότητας, είπε από τις Κάννες η Χάγιεκ, στον απόηχο της ηχηρής παρέμβασης 82 γυναικών της 7ης Τέχνης κατά των διακρίσεων στη μεγάλη οθόνη.

"Οι παραγωγοί δεν είναι οι μοναδικοί που πρέπει να αντιδράσουν για να καλυφθεί το μισθολογικό χάσμα. Οι ηθοποιοί πρέπει επίσης να το κάνουν", επισήμανε η Μεξικανή πρωταγωνίστρια, στο περιθώριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Το Σάββατο βρισκόταν μεταξύ των 82 γυναικών που όλες μαζί έστειλαν από το κόκκινο χαλί το μήνυμα της "μισθολογικής ισότητας".

"Είναι καιρός πλέον να είναι γενναιόδωροι με τις ηθοποιούς" τόνισε.

"Εάν ο προϋπολογισμός μιας ταινίας ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια δολάρια, ο άνδρας πρωταγωνιστής πρέπει να κατανοήσει ότι ζητώντας αμοιβή ύψους 9,7 εκατομμυρίων, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί η μισθολογική ισότητα" υπογράμμισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ