ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O Γκάνταλφ ξορκίζει την υποκρισία του Χόλιγουντ

O Γκάνταλφ ξορκίζει την υποκρισία του Χόλιγουντ

Ο βετεράνος ηθοποιός σερ Ίαν ΜακΚέλεν, ο Γκάνταλφ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, δηλώνει ότι έχει κουραστεί με την υποκρισία του Χόλιγουντ απέναντι στις μειονότητες με αφορμή το Χάρι Πότερ.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Time Out ο Βρετανός ηθοποιός ειρωνεύεται τη βιομηχανία του θεάματος λέγοντας ότι "μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν ότι υπήρχαν μαύροι άνθρωποι στον κόσμο".

Ο ΜακΚέλεν που είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος εδώ και χρόνια επιτίθεται στο Χόλιγουντ για τη δειλία και αναποφαστιστικότητα του να φέρει τη διαφορετικότητα στη μεγάλη οθόνη.

Μιλώντας στο περιοδικό ο 78χρονος ερωτήθηκε για τη διαμάχη γύρω από την απόφαση της νέας παραγωγής του Χάρι Πότερ που επέλεξε να μην δείξει τον νεαρό Νταμπλντορ ως ανοιχτά ομοφυλόφιλο στο sequel του Fantastic Beasts And Where to Find Them παρά τις υποδείξεις της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

"Ε λοιπόν, κανείς δεν περιμένει κάποιο κοινωνικό σχολιασμό από το Χόλιγουντ, έτσι δεν είναι; Εδώ μόλις πρόσφατα ανακάλυψαν ότι στον κόσμο υπάρχουν και μαύροι. Το Χόλιγουντ έχει κακομεταχειριστεί τις γυναίκες με κάθε δυνατό τρόπο στην ιστορία του. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν υπάρχουν καν" απάντησε ο ΜακΚέλεν. "Αν και το μισό Χόλιγουντ είναι gay" τόνισε.

Ένας Γκάνταλφ για πάντα

gandalf the lord of rings ian mckellen return desktop 3000x4447 hd wallpaper 51

Το νέο της τηλεοπτικής μεταφοράς του φαντασιακού σύμπαντος του Τόλκιν από την Amazon ενθουσίασε τον κόσμο του θεάματος αλλά και τα εκατομμύρια που υποκλίνονται στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τους ήρωες του.

Τον Νοέμβριο, η Amazon επιβεβαίωσε ότι θα προσαρμόσει σε τηλεοπτική σειρά τα μυθιστορήματα του Τόλκιεν.

Σε συνέντευξη του ένα μήνα μετά την ανακοίνωση ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν άφησε να εννοηθεί ότι τον ενδιαφέρει ο ρόλος του Γκάνταλφ στον τηλεοπτικό "Άρχοντα".

Στις 16 Δεκεμβρίου, ο Ίαν ΜακΚέλεν εμφανίστηκε στο show του Γκρέιαμ Νόρτον στο BBC Radio 2. Κάποια στιγμή, τον ρώτησαν αν είναι εκνευριστικό να έχουμε κι άλλον έναν Γκάνταλφ, κι ο σερ Ίαν είπε "τι εννοείτε 'κι άλλον Γκάνταλφ';"

"Δεν έχω πει 'ναι', γιατί δεν μου ζητήθηκε" συνέχισε. "Υπονοείτε, όμως, ότι κάποιος άλλος πρόκειται να παίξει αυτόν τον ρόλο; Ο Γκάνταλφ είναι πάνω από 7.000 ετών, άρα δεν είμαι και τόσο ηλικιωμένος".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ