ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βαλίτσες για την πρώτη επίσημη περιοδεία τους ετοιμάζουν Χάρι και Μέγκαν

Βαλίτσες για την πρώτη επίσημη περιοδεία τους ετοιμάζουν Χάρι και Μέγκαν
REUTERS/PETER NICHOLLS

Την πρώτη τους επίσημη βασιλική περιοδεία θα πραγματοποιήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο οι νεόνυμφοι Χάρι και Μέγκαν, με σταθμούς την Αυστραλία , τα νησιά Φίτζι, την Τόνγκα και τη Νέα Ζηλανδία.

Η περιοδεία τους θα συμπέσει και με τα Invictus Games, μια αθλητική διοργάνωση εμπνευστής και διοργανωτής της οποίας είναι ο πρίγκιπας Χάρι, και φέτος θα διεξαχθούν στο Σίδνεϊ, από τις 20 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Στους αγώνες αυτούς, λαμβάνουν μέρος βετεράνοι πολέμου και στρατιώτες που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του καθήκοντος. Οι αγώνες διεξήχθησαν για πρώτη φορά το 2014 με πρωτοβουλία του πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος υπηρετώντας τη θητεία του στο Αφγανιστάν έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που βρέθηκε σε εμπόλεμη ζώνη από το 1982, κι έκτοτε γίνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, καθώς στα Invictus Games του Τορόντο έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση ως ζευγάρι, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα νεόνυμφο βασιλικό ζευγάρι ταξιδεύει στην Αυστραλία, καθώς και οι γονείς του Χάρι, Κάρολος και Νταϊάνα επέλεξαν την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ως το πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό μετά τον γάμο τους.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Mάλκολμ Τέρνμπουλ, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι οι πολίτες της Αυστραλίας θα υποδεχτούν το βασιλικό ζευγάρι «με μεγάλη ζεστασιά και ενθουσιασμό» και έκανε ειδική αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι, λέγοντας ότι πρότυπο για τους βετεράνους πολέμου όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Meghan and Harry to tour Australia and New Zealand by Jessie Yeung, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ