ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μόρισεϊ: μετά τον «αριστερό Χίτλερ» χαιρετίζει μια νέα Θάτσερ στη Βρετανία

Μόρισεϊ: μετά τον «αριστερό Χίτλερ» χαιρετίζει μια νέα Θάτσερ στη Βρετανία

Για πολλούς ο άνθρωπος που καθιερώθηκε ως η φωνή της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής με όχημα το μουσικό συγκρότημα των Τhe Smiths, ο Μόρισεϊ είναι καλύτερο να παίζει μουσική παρά να μιλάει δημόσια για την πολιτική σκηνή της Βρετανίας και της Ευρώπης. 

Στις αρχές του χρόνου, ο Μόρισεϊ έδωσε τροφή για πρωτοσέλιδα, μιλώντας για εναντίον του κατηγορίες για ρατσισμό και υποτιθέμενες συνδέσεις που έκανε μεταξύ κρέατος χαλάλ - μέθοδος σφαγής και προετοιμασίας του κρέατος που απαιτεί η μουσουλμανική πίστη - και του ISIS.

Αναφέρθηκε στον Αδόλφο Χίτλερ ως "αριστερό" και είπε ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο Σαντίκ Καν, "δεν μπορεί να μιλήσει σωστά".

Αργότερα, προχώρησε σε δήλωση ότι "απεχθάνεται τον ρατσισμό", εξέφρασε την υποστήριξή του στους μουσουλμάνους, αλλά και στο βρετανικό ακροδεξιό κόμμα "For Britain".

Είπε επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο τα ΜΜΕ μεταχειρίστηκαν τον βρετανό ακροδεξιό ακτιβιστή - και συνιδρυτή της "English Defence League" (EDL) - Τόμι Ρόμπινσον ήταν "επαίσχυντη".

Τώρα, έδωσε συνέντευξη στη Φιόνα Ντόντγουελ του "Tremr" και εξηγεί με πιο πολλά λόγια.

"Είμαι οπαδός ενός καινούργιου κόμματος το οποίο λέγεται For Britain, επικεφαλής του οποίου είναι η Αν Μαρί Γουότερς. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που θα ψηφίσω ένα πολιτικό κόμμα. Τελικά, έχω ελπίδα. Βρίσκω χωρίς νόημα τη συνεχή εναλλαγή Tory-Labour-Tory-Labour" δήλωσε ο Μόρισεϊ.

"Το For Britain δεν είχε καμία στήριξη από τα ΜΜΕ, και το απέρριψαν με τη συνήθη παιδαριώδη κατηγορία "ρατσιστικό". Δεν νομίζω ότι η λέξη ρατσιστής έχει, πια, άλλο νόημα από το δεν συμφωνείς μαζί μου, άρα είσαι ρατσιστής. Ο κόσμος μπορεί να είναι απολύτως, απολύτως ηλίθιος" συνέχισε.

Ζητώντας περισσότερο ανοιχτό πολιτικό διάλογο, ο Μόρισεϊ εκτιμά ότι "η Αν Μαρί Γουότερς επιζητά ανοιχτή συζήτηση για όλες τις πλευρές της σύγχρονης Βρετανίας, ενώ τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν θα επιτρέψουν διαφορετικές γνώμες. Είναι σαν μια πιο ανθρώπινη εκδοχή της Μάργκαρετ Θάτσερ, αν μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο... πιστεύει στη βρετανική κληρονομιά, την ελευθερία του λόγου και επιθυμεί όλοι όσοι ζουν στη Βρετανία να υπόκεινται στους ίδιους νόμους".

"Το βρίσκω αυτό ενδιαφέρον, τώρα, γιατί είναι προφανές ότι ούτε το Labour ούτε οι Tories πιστεύουν στην ελεύθερη έκφραση... Δείτε τη σοκαριστική μεταχείριση του Τόμι Ρόμπινσον" επισήμανε.

"Ξέρω ότι τα ΜΜΕ δεν θέλουν την Αν Μαρί Γουότερς και προσπαθούν να την αμαυρώσουν, αλλά κάνουν λάθος και θα έπρεπε να της δώσουν μια ευκαιρία, και θα 'πρεπε να πάψουν να κατηγορούν ως ρατσιστές ανθρώπους που επιζητούν ανοιχτό διάλογο. Όπως έχω πει και προηγουμένως, η αριστερά έχει γίνει δεξιά και η δεξιά έχει γίνει αριστερά - μια πλήρης μεταστροφή, και αυτό είναι μια πολλή δυστυχισμένη σύγχρονη Βρετανία" πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο Μόρισεϊ ξεκινά καλοκαιρινή τουρνέ στη Βρετανία με εμφανίσεις στις πόλεις Μάντσεστερ, Εδιμβούργο, Πόρτσμουθ και Ρέντινγκ.

"Ο Χίτλερ ήταν αριστερός!"

Ο Mόρισεϊ ξεπέρασε για πολλούς τον εαυτό του στις αρχές της χρονιάς, όταν μετά την υποστήριξη του στοτς Κέβιν Σπέϊσι και Χάρβεϊ Γουάινστιν (δηλώσεις για τις οποίες κατηγόρησε το Der Spiegel πως παρερμηνεύθηκαν) υποστήριξε ότι ο Χίτλερ ήταν αριστερός.

Με ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μόρισεϊ προκάλεσε την οργή πολλών δηλώνοντας ότι ο Χίτλερ ήταν αριστερός και σοσιαλιστής.

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούσαν ως ρατσιστή ο Μόρισεϊ έγραψε πως "σε ο'τι αφορά το ρατσισμό, οι μοντέρνοι τρελοί Αριστεροί δείχνουν να ξεχνούν πως ο Χίτλερ ήταν αριστερός. Αλλά φυσικά, όλοι λεγόμαστε ρατσιστές πια και ο κόσμος δεν έχει νόημα. Είναι ένας τρόπος να αλλάζουμε το θέμα. Όταν κάποιος σε χαρακτηρίζει ρατσιστή σημαίνει πως καταλαβαίνουν πως αυτό που λες είναι σημαντικό αλλά δεν ξέρουν πως να το αντικρούσουν, οπότε το να σε χαρακτηρίσουν ρατσιστή θα κάνει και τους δυο σας να ξεχάσετε πόσο διαφωτιστικό ήταν αυτό που είπες" έγραψε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συνδέσει τις κτηνωδίες του Χίτλερ με το γεγονός πως εξελέγη μέσω του Εργατικού Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (NSDAP).

Το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (γερμ: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), γνωστότερο ως NSDAP, Ναζιστικό Κόμμα, Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα των Γερμανών Εργατών ή απλά Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα, ήταν το πολιτικό κόμμα που οδηγήθηκε στην εξουσία της Γερμανίας με την καθοδήγηση του Αδόλφου Χίτλερ το 1933.

Ο όρος Ναζί είναι μια συντόμευση των γερμανικών λέξεων (NA)tionalso(ZI)alismus (Εθνικοσοσιαλισμός) - η ιδεολογία του NSDAP. Το NSDAP όρθωσε το Τρίτο Ράιχ (Τρίτο Κράτος) μετά την δημοκρατική εκλογή του ως γερμανική κυβέρνηση το 1933.

Το NSDAP χάρη σε μια οργανωμένη διαδικασία που ονομάστηκε Gleichschaltung κατάφερε να θέσει εκτός νόμου όλα τα υπόλοιπα κόμματα και να αποκτήσει απόλυτη κυριαρχία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και οικονομίας της Γερμανίας από την πτώση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης το 1933, ως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, οπότε κηρύχθηκε παράνομο και οι ηγέτες του συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Δίκη της Νυρεμβέργης.

Η ιδεολογία και οι πρακτικές του Ναζιστικού Κόμματος δημιούργησαν ένα νέο κλάδο στην πολιτική επιστήμη, τον Ναζισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ