ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ήσουν εγωιστής! Ο Βαλ Κίλμερ απολογείται μετά την επίθεση στον Μπουρντέν

Ήσουν εγωιστής! Ο Βαλ Κίλμερ απολογείται μετά την επίθεση στον Μπουρντέν
EPA/WARREN TODA

Την οργή στο διαδίκτυο αντιμετώπισε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ μετά την ανάρτηση του στο Facebook στην οποία χαρακτήρισε τον αυτόχειρα Άντονι Μπουρντέν "εγωιστή".

Μετά το νέο του θανάτου του Μπουρντέν που σόκαρε τη διεθνή κοινότητα την Παρασκευή ο Κίλμερ επέκρινε την αυτοκτονία του ως μια "εγωιστική πράξη".

"Τι έγινε; Έμαθα ότι αυτοκτόνησες στο Παρίσι. Σε ποιο ξενοδοχείο; Είχες υποτροπιάσει; Είχες μόλις επιστρέψει εχοντας απολαύσει το καλύτερο γεύμα της ζωής σου; Απάτησες την φίλη σου; Εμείς που σε γνωρίζαμε είμαστε σοκαρισμένοι και θυμωμένοι γι’ αυτό που μας έκανες" έγραψε ανάμεσα σε πολλά ο Κίλμερ που αποφάσισε να αποχαιρετήσει αυστηρά έναν άντρα πρότυπο για τον ίδιο.

"Ω, το σκοτάδι. Ω, ο σκληρός, πυκνός πόνος της απώλειας. Ο εγωισμός. Πόσες στιγμές ήσουν μακριά από το να νιώσεις την παγκόσμια αγάπη στο πρόσωπο σου. Σε αγαπούσαν σε όλη την υφήλιο. Εγωιστή. Μας έδωσες αφορμή για να νιώσουμε θυμό. Κάποτε ένας πνευματικός μου είπε ότι η αυτοκτονία είναι η πιο εγωιστική πράξη που μπορεί να κάνει κάποιος" έγραψε ο Κίλμερ.

"Θα έδινες τέλος στη ζωή σου δύο χρόνια πριν όταν, σαν κι εμένα, δεν μπορούσες να φας επειδή η γλώσσα σου ήταν πολύ πρησμένη; Είναι πολύ πρησμένη" έγραψε ο Κίλμερ, αναφερόμενος στα δικά του προβλήματα υγείας με τον καρκίνο που πάλεψε στο πρόσφατο παρελθόν.

"Ήταν το μίσος του πατέρα σου ακόμη παρόν ώστε να συννεφιάζει κάθε ηλιόλουστη στιγμή στη ζωή σου Άντονι; Ω, το σκοτάδι" έγραψε ο ηθοποιός που μετά την οργή εναντίον του προχώρησε σε νέα δημοσίευση στην οποία ζητάει συγγνώμη για όλα όσα ήθελε να πει και παρερμηνεύθηκαν.

"Ζητώ συγγνώμη εάν άθελα μου προσέβαλα με την ανάρτηση μου. Σε αυτή έγραψα τα συναισθήματα μου για τον Άντονι Μπουρντέν" έγραψε ο Κίλμερ. "Η αγάπη όλα μπορεί να τα νικήσει" καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ