ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Έλτον Τζον: καλεί σε μποϊκοτάζ των social media για τη ρητορική μίσους

Έλτον Τζον: καλεί σε μποϊκοτάζ των social media για τη ρητορική μίσους

Ο sir Έλτον Τζον βρέθηκε στο BBC και στη συνέντευξη του επιτίθεται στα social media -και δη τα Facebook και Instagram- και τις εταιρίες που συνεχίζουν να τα εκμεταλλεύονται αδιαφορώντας για τη ρητορική μίσους που καλλιεργούν.

Για τον Τζον το hate speech, όρος που έχει καθιερωθεί πλέον όπως και το fake news που είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, επικίνδυνο είναι μια υπόθεση που τα κοινωνικά δίκτυα καλλιεργούν. Αυτό απαιτεί να σταματήσει.

Ο Έλτον Τζον ζήτησε μποϊκοτάζ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους σε ιστότοπους και εφαρμογές social media.

Σε συνέντευξή του στο BBC Newsnight, ο Άγγλος τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συνθέτης υποστήριξε ότι οι εταιρίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν ευθύνη για την εξάλειψη της κακόβουλης συμπεριφοράς στους ιστοχώρους τους.

"Δεν ξέρω γιατί το επιτρέπουν [οι εταιρίες social media]. Υποτίθεται ότι είναι θέμα ελευθερίας λόγου, αλλά τα πράγματα που υπάρχουν στα social media είναι τόσο αηδιαστικά που πρέπει να ληφθούν μέτρα από τους ανθρώπους που είναι ιδιοκτήτες και διευθύνουν αυτές τις εταιρείες και να πουν: Φτάνει πια με τη διασπορά μίσους" είπε.

"Οι άνθρωποι λένε: 'Λοιπόν τι γίνεται με την ελευθερία του λόγου μου;' Παράτα την ελευθερία του λόγου σου" είπε.

Ο 71χρονος Τζον πρότεινε στους χρήστες να μποϊκοτάρουν τους ιστότοπους μέσω κοινωνικής δικτύωσης. "Γιατί όχι; Τότε θα βρεθούν σε κατάσταση συναγερμού. Όταν δεν θα έρχονται τα χρήματα, θα θορυβηθούν" είπε σοφά.

Οι κολοσσοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρειάζεται να κάνουν ξεκαθάρισμα και να γίνουν περισσότερο "η πυξίδα ηθικής σκέψης για ό, τι συμβαίνει στον κόσμο", υποστήριξε.

Ο τραγουδιστής πρόσθεσε ότι social media όπως το Facebook και το Instagram έχουν "δημόσιο ρόλο και ευθύνη".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ