ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: ο Ρόμπι Ουίλιαμς στην πυρά

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: ο Ρόμπι Ουίλιαμς στην πυρά

Ο Ρόμπι Ουίλιαμς αποφάσισε να κερδίσει την προσοχή όλων στην τελετή έναρξης του Mundial 2018 με μία χειρονομία. Ο βρετανός τραγουδιστής σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο του σε εκατομμύρια τηλεθεατών και οπαδών και αυτό δίχασε τους πάντες.

Ο αμερικανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Fox ζήτησε συγνώμη από τους τηλεθεατές για την προσβλητική χειρονομία του Ουίλιαμς.

"Καθώς ήταν μια ζωντανή μετάδοση δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί και ζητούμε συγγνώμη" ανέφερε το δίκτυο στο Hollywood Reporter.

Η χειρονομία δεν αιτιολογήθηκε από τον καλλιτέχνη ή τους εκπροσώπους τύπου του.

Το περιστατικό που δεν αναμεταδόθηκε σε όλες τις χώρες έγινε viral και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο 44χρονος τραγουδιστής σήκωσε το δάχτυλο του κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του hit Rock the DJ.

Η χειρονομία του Oυίλιαμς θύμισε σε πολλούς την MIA που έκανε ακριβώς το ίδιο σε ζωντανή μετάδοση όταν εμφανίστηκε με τη Mαντόνα στο Super Bowl του 2012.

O ίδιος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο Reuters, ότι του ζητήθηκε να μην τραγουδήσει το κομμάτι του Party Like A Russian που το 2016 είχε ενοχλήσει τους πλουτοκράτες της Ρωσίας.

Τότε πολλά ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τον Ουίλιαμς απαγορεύοντας τον από τα κανάλια τους.

"Ματωμένο χρήμα"

Ο Ουίλιαμς κατηγορείται ότι "πούλησε την ψυχή του" από πολλούς Βρετανούς. Ο πρώην τραγουδιστής των Τake That τραγούδησε σε ένα κοινό 80.000 ανθρώπων στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας την Πέμπτη, 14 Ιουνίου, λίγο πριν το εναρκτήριο παιχνίδι μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.

Οι επικριτές του ζητάνε από τον Ουίλιαμς να αλλάξει τη στάση του απέναντι στη Ρωσία για την υποτιθέμενη εμπλοκή της Ρωσίας στη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σπρίπαλ.

"Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κερδίσεις χρήματα Ρόμπι Ουίλιαμς αλλά το να πουλάς την ψυχή σου σε έναν δικτάτορα δεν είναι ένας από αυτούς" σχολίασε Μπιλ Μπράουντερ, επικεφαλής της εκστρατείας για δικαιοσύνη Magnitsky.

Όπως αναφέρει στη The Guardian, ο βουλευτής των Εργατικών Stephen Doughty "είναι εκπληκτικό και απογοητευτικό το γεγονός ότι ένας τόσο σπουδαίος βρετανός καλλιτέχνης, όπως ο Ρόμπι Ουίλιαμς που έχει υποστηρίξει με τη συμμετοχή του εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα της LGBT+ κοινότητας συμφώνησε να συμμετέχει στην τελετή έναρξης της Ρωσίας".

Ο Ουίλιαμς δεν έχει απαντήσει στην κριτική εναντίον του.

"Έχω καταφέρει πολλά στην καριέρα μου και η συμμετοχή μου στην τελετή έναρξης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA μπορστά σε 80.000 οπαδούς και πολλά εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο είναι ένα όνειρο παιδικής ηλικίας" είχε πει πριν την εμφάνιση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ