ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Είναι 100% μυθεύματα: η Λάιζα Μινέλι επιτίθεται στη Ρενέ Ζελβέγκερ για την Τζούντι Γκάρλαντ

Είναι 100% μυθεύματα: η Λάιζα Μινέλι επιτίθεται στη Ρενέ Ζελβέγκερ για την Τζούντι Γκάρλαντ

Η ντίβα του αμερικανικού θεάματος και κόρη της Τζούντι Γκάρλαντ που όρισε το παλιό Χόλιγουντ, η Λάιζα Μινέλι αποδοκιμάζει την κινηματογραφική βιογραφία της μητέρας της.

"Είναι 100% μυθεύματα" είπε για τις φήμες που τη θέλουν να έχει έλθει κοντά με τη Ρενέ Ζελβέγκερ, η οποία πρωταγωνιστεί σε βιογραφική ταινία για τη Τζούντι Γκάρλαντ, που είναι στα σκαριά.

Η Μινέλι άσκησε κριτική σε δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι διάκειται ευνοϊκά απέναντι στην ταινία που βασίζεται στη ζωή της μαμάς της (μπαμπάς της ήταν ο σκηνοθέτης Βινσέντε Μινέλι).

"Ποτέ δεν συναντήθηκα και ποτέ δεν μίλησα με τη Ρενέ Ζελβέγκερ... Δεν ξέρω πώς άρχισαν αυτές οι ιστορίες, αλλά ούτε επιδοκιμάζω ούτε εγκρίνω την επικείμενη ταινία. Με κανέναν τρόπο έγραψε η Μινέλι στη σελίδα της στο Facebook.

Με τίτλο Judy, το πρότζεκτ της BBC Films επικεντρώνεται στα shows της Τζούντι Γκάρλαντ – sold-out, όλα – στο λονδρέζικο νάιτ κλαμπ Talk of the Town, λίγους μήνες πριν τον θάνατό της, το 1969, από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει ο Τομ Ετζ (γνωστός από το «The Crown»), σκηνοθέτης θα είναι ο υποψήφιος για Tony, Ράπερτ Γκουλντ, και στην ταινία θα ακουστούν κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια της Γκάρλαντ.

Αποχαιρετισμός στους Ουόρχολ της ζωής της

Δύο χρόνια πριν φήμες ήθελαν τη Λάιζα Μινέλι να ζητάει 40 εκατομμύρια δολάρια για τη συλλογή της έργων του Άντι Ουόρχολ. Αποδείχθηκε τυχερή. Δεν βρέθηκε αγοραστής και, τώρα, θα καταλήξει πιο πλούσια πουλώντας τους πίνακες έναν έναν.

Πηγή στην Ελβετία πληροφόρησε την Page Six ότι ο Λάρι Γκαγκοσιάν (ο φημισμένος γκαλερίστας) πούλησε έναν Ουόρχολ της Λάιζα – μια μεταξοτυπία της μητέρας της, τής Τζούντι Γκάρλαντ – σε ανώνυμο συλλέκτη αντί 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ήταν ένα από τα τρία πορτραίτα της Τζούντι στη συλλογή της κόρης της, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τέσσερα πορτραίτα της ιδίας και τρία του πατέρα της, του σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Βινσέντε Μινέλι.

"Η Λάιζα πρέπει να είναι ευτυχισμένη που κανείς δεν έκλεισε συμφωνία τότε, γιατί η συλλογή αξίζει τώρα πολλά περισσότερα" είπε ένας ντίλερ έργων τέχνης στην Page Six. "Η υψηλότερη τιμή που έχει πληρωθεί για έναν Ουόρχολ είναι για 105,4 εκατομμύρια δολάρια – για το Silver Car Crash (Double Disaster)".

Πολλοί από αυτούς τους πίνακες κοσμούσαν στο σπίτι της Λάιζα στην East 69th Street, το οποίο πούλησε το 2015 για να μετακομίσει στο Beverly Hills.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ