ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αυτός είναι ο κόσμος μας για το 2015 σε tweets

Αυτός είναι ο κόσμος μας για το 2015 σε tweets
Twitter

Αναρτήσεις, αντιμαχίες, retweets και καταθέσεις ψυχής; Όχι. Το Τwitter είναι το κοινωνικό δίκτυο που μετράει τους παλμούς της επικαιρότητας στην καθημερινότητα οπότε πρέπει να δώσεις κάποια επιπλέον σημασία στη δική του ανασκόπηση της χρονιάς.

Τα hashtags των εκατομμύρια χρηστών ανέλαβαν να ορίσουν τη σημαντικότητα των ειδήσεων (σοβαρών ή απλά γελοίων) και χωρίς περαιτέρω φλυαρίες αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς θεματικές που επέλεξε η κοινότητα αυτών που τιτιβίζουν να αναδείξει.

#JeSuisParis

Το χάσταγκ που δημιουργήθηκε μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αναδείχθηκε το πιο δημοφιλές της χρονιάς. Αν και η ευαισθητοποίηση ala carte έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ μικρή σε διάρκεια για να αλλάξει τον κόσμο αγαπημένοι φίλοι.

#BlackLivesMatter

Τα γεγονότα στο Φέργκιουσον μετά τον άδικο θάνατο του Μάικλ Μπράουν πυροδότησαν το hashtag που έβαλε φωτιά με περισσότερα από 9 εκατομμύρια tweets που κατήγγειλαν περιστατικά αστυνομικής βίας και διακρίσεων κατά της μαύρης κοινότητας των ΗΠΑ.

#MarriageEquality

Το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στο γάμο έγινε θέμα μετά τη νομιμοποίηση του στις ΗΠΑ αλλά και την καθολική Ιρλανδία. Τα hashtags #MarriageEquality, #HomeToVote και #LoveWins ήταν τα δημοφιλέστερα ειδικά το καλοκαίρι, όταν στις 26 Ιουνίου στις ΗΠΑ πέρασε ο νόμος.

#RefugeesWelcome

Η προσφυγική κρίση δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορη την κοινότητα του twitter Που μάλλον είναι και η πλέον πολιτικοποιημένη από τις κοινότητες των άλλων κοινωνικών δικτύων.

#IStandWithAhmed

Η ιστορία του πιτσιρικά που συνελήφθη καθώς κουβάλησε στο σχολείο του με ένα ρολόι που κάποιοι ερμήνευσαν σαν βόμβα, ευαισθητοποίησε το Twitter. Γιατί; Μα γιατί η ιστορία του Ahmed Mohammed από το Τέξας ήταν μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες στην ερμηνεία τους για τον κοινό, φοβισμένο νου, γκάφες της χρονιάς.

#National Εlections

Οι εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Ινδία ανέδειξαν για ακόμη μια χρονιά το κοινωνικό δίκτυο στην πιο δημοφιλή πλατφόρμα για πολιτική αντιπαράθεση.

#FIFAWWC

Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου γυναικών που διεξήχθη φέτος στον Καναδά έδωσε αγαπημένη αφορμή για συζητήσεις.

#PlutoFlyby

Σχεδόν πέντε μήνες πριν, η NASA έδωσε σε όλους τις πρώτες εικόνες από τον Πλούτωνα και αυτό ήταν αρκετό για να λυγίσει το διαδίκτυο. Σήμερα οι εικόνες από το New Horizons γεμάτες από βουνά σκληρού πάγου που ορθώνονται σε ύψος αρκετών χιλιομέτρων πάνω από μια κάτασπρη πεδιάδα από μαλακό πάγο αμμωνίας δικαιώνουν.

#TheDress

Το απόλυτα περίεργο trending topic ήταν το φόρεμα που ίσως ήταν χρυσό με λευκό ή μπλε με μαύρο. Όπως και να έχει η κοινότητα του twitter έδωσε την πρέπουσα σημασία στο meme του 2015.

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς χρήστες

Πέρα από την @Caitlyn_Jenner που αφού έκανε αλλαγή φύλου έδωσε αφορμή για να ασχοληθούμε ξανά με τη συμμορία των Καρντάσιαν αλλά και να γίνει το δημοφιλέστερο πρόσωπο στα trending topics του twitter αυτοί είναι οι διάσημοι που κάθε ψηφιακή τους σκέψη μοιράζονται πολλοί.

Katy Perry (@katyperry) - 78.3 εκατομμύρια

Justin Bieber (@justinbieber) - 70.5 εκατομμύρια

Taylor Swift (@taylorswift13) - 66.7 εκατομμύρια

Barack Obama (@BarackObama) - 66.5 εκατομμύρια

Rihanna (@rihanna) - 53.1 εκατομμύρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ