ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Bee Gees: χρίστηκε Ιππότης ο τελευταίος βασιλιάς της disco Μπάρι Γκιμπ

Bee Gees: χρίστηκε Ιππότης ο τελευταίος βασιλιάς της disco Μπάρι Γκιμπ

O τελευταίος Γκιμπ όλων, ο Μπάρι Γκιμπ, ο μόνος ζωντανός θρύλος της οικογενειακής υπόθεσης των Bee Gees που έγραψε ιστορία στη μουσική βιομηχανία, τιμήθηκε στη Βρετανία και πλέον είναι ένας Sir. 

Ως τέτοιος ο Γκιμπ του εμβληματικού συγκροτήματος των Bee Gees χρίστηκε ιππότης σε τελετή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και εξέφρασε την ελπίδα οι εκλιπόντες αδελφοί του Ρόμπιν και Μόρις να είναι περήφανοι γι αυτόν.

Αυτό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, είναι ωστόσο σίγουρο ότι οι Γκιμπ του θρυλικού συγκροτήματος Bee Gees όχι μόνο κατάφεραν να μας χορέψουν όλους στους disco ρυθμούς τους με τις τεράστιες επιτυχίες τους Stayin' Alive, Night Fever, How Deep is Your Love, You should be dancing, If I can't have you και Tragedy, αλλά και να καθιερώσουν ένα είδος από μόνοι τους.

Στη διάρκεια της τελετής στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, χρίστηκε ιππότης από τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος ένστολος ακολουθώντας το παραδοσιακό τελετουργικό ακούμπησε το σπαθί του στον ώμο του καλλιτέχνη, δίδοντάς του τον τίτλο του Σερ για τη συνεισφορά του στη μουσική και το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο 71 ετών τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και δισκογραφικός παραγωγός αμέσως μετά απέτισε φόρο τιμής στους αδερφούς του. "Αν δεν ήταν οι αδερφοί μου, δεν θα βρισκόμουν εδώ" είπε.

Ο Γκιμπ, που πλέον φέρει τον τίτλο του Σερ, δήλωσε ότι η τιμή προς το πρόσωπό του ήταν "λίγο σουρεαλιστική". "Είναι η ανώτερη αναγνώριση που μπορεί να σου δώσει η χώρα σου και είναι κάτι για το οποίο είμαι εξαιρετικά περήφανος" είπε.

Η διαχρονικά μεθυστική μουσική κληρονομιά των Bee Gees

bio early years

@robingibb.com

Οι αδερφοί Γκιμπ γεννήθηκαν στη Νήσο του Μαν, μεγάλωσαν στο Μάντσεστερ και δημιούργησαν το συγκρότημα, όταν μετακόμισαν στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας το 1958. Επέστρεψαν στην Αγγλία το 1967 και έγιναν superstars σε όλο τον κόσμο.

Τα αδέρφια Μπάρι, Ρόμπιν και Μόρις Γκιμπ, θεωρούνται πρωτοπόροι της disco μουσικής και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εισπρακτικώς συγκροτήματα όλων των εποχών.

Έχοντας πουλήσει πάνω από 220 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εισπρακτικώς συγκροτήματα όλων των εποχών.

Το 1997 εισήλθαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Η μνεία που τους έγινε λέει: "Μόνο ο Έλβις Πρίσλεϊ, οι The Beatles, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Γκαρθ Μπρουκς και ο Πολ Μακάρτνεϊ έχουν πουλήσει περισσότερο από τους Bee Gees".

Ο Μόρις Γκιμπ πέθανε το 2003 και ο δίδυμός αδερφός του, Ρόμπιν το 2012.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ