ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άντονι Μπουρντέν: οι σπατάλες, η διαθήκη & η κληρονόμος

Άντονι Μπουρντέν: οι σπατάλες, η διαθήκη & η κληρονόμος

Αν και οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περιουσία που ξεπερνούσε τα 16 εκατομμύρια ο Άντονι Μπουρντέν δεν ήταν τελικά όσο πλούσιος περίμεναν πολλοί.

Όπως αποκαλύπτει η διαθήκη του Μπουρντέν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 8 Ιουνίου, η περιουσία του Μπουρντέν ήταν 1.210.000 δολάρια.

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα, τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν 425.000 δολάρια σε μετρητά,250.000 δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 500.000 δολάρια άυλων περιουσιακών στοιχείων από πνευματικά και λοιπά δικαιώματα.

Στη διαθήκη που συντάχθηκε το 2016 ο Μπουρντέν αφήνει σχεδόν τα πάντα στην 11χρονη κόρη του Αριάν.

Διαχειριστής της περιουσίας μέχρι την ενηλικίωση της είναι η πρώην σύντροφος του Μπουρντέν και μητέρα της Αριάν, Οτάβια Μπούσια, με την οποία ο Μπουρντέν παντρεύτηκε το 2007.

Ο ίδιος ο Μπουρντέν είχε πει ότι είναι μάταιο να προσπαθεί να υπολογίσει κάποιος την περιουσία του καυώς "δεν λάμβαναν υπόψη τον σπάταλο χαρακτήρα του".

Ο αποχαιρετισμός της κόρης του

Λίγες ώρες μετά την απώλεια του πατέρα της η 11χρονη κόρη του, Αριάν, τον αποχαιρέτησε φορώντας τις μπότες του και τραγουδώντας του ένα αντίο.

Η Αριάν που γεννήθηκε το 2007 από τον γάμο του Μπουρτνέν με την Οτάβια Μπούσια, δεν ακύρωσε την εμφάνιση της σε συναυλία και αποφάσισε να σταθεί γενναία και δυνατή μπροστά στην απώλεια του πατέρα της που για πολλούς ήταν πολύ σοφός για όλο αυτό που λέγεται ανθρωπότητα σήμερα.

Το ζευγάρι έμεινε μαζί εννιά χρόνια και η Αριάν είναι το μοναχοπαίδι τους.

"Η σύζυγος μου και εγώ ζούμε, ζήσαμε, διαφορετικές ζωές εδώ και χρόνια... Δεν υπάρχει κάποιο οικογενειακό δράμα εδώ πέρα. Τα πάμε πολύ, πολύ καλά και δεν άλλαξε τίποτα μεγάλο" είχε πει ο Μπουρντέν σε συνέντευξη του το 2016.

"Το κοριτσάκι μας είχε απόψε τη συναυλία της" έγραψε στο Instagram η Μπούσια που μοιραζόταν την κηδεμονία με τον Μπουρτνέν. "Ήταν εκπληκτική. Τόσο δυνατή, τόσο γενναία. Φορούσε τις μπότες που της είχες αγοράσει. Ελπίζω να έχει ένα όμορφο ταξίδι, όπου και αν είσαι".

https://www.instagram.com/p/Bj3w5dZF2V3

"Για μένα η αγάπη είναι ίδια όπως το 2012 και υα είναι ίδια το 2014. Είναι το πιο υπέροχο πράγμα στον κόσμο να είσαι ο πατέρας ενός μικρού κοριτσιού" είχε πει στο The Taste το 2013.

https://www.instagram.com/p/BXfuGNRDqe0

"Μου ζεσταίνει την καρδιά κάθε μέρα. Λατρεύει να μαγειρεύει μαζί μου στην κουζίνα. Ανεβαίνει επάνω σε ένα μικρό καρεκλάκι και παίρνει το ρόλο της πολύ σοβαρά. Μαγειρεύουμε ρατατούι, ομελέτες, το λατρεύει. Φοράει πάντα τη μικρή ποδιά της. Είναι η χαρά της ζωής μου" είχε πει.

https://www.instagram.com/p/BKuI11hhQFz

To αναπάντεχο σοκ της μητέρας του

Η μητέρα του Μπουρντέν, Γκλάντις, μίλησε για την τραγική απώλεια του γιου της στο Today. Εκεί αποκάλυψε ότι η τελευταία φορά που μίλησε μαζί του ήταν στη Γιορτή της Μητέρας.

"Δεν υπήρχε κάτι που θα με έκανε να υποψιαστώ ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του" είπε.Η Γκλάντις έμαθε το νέο του θανάτου από το νεότερο γιο της Κρίστοφερ.

Ελπίζει ο κόσμος να τον θυμάται ως έναν "εραστή των ανθρώπων κάθε είδους" που δεν έκρυψε ποτέ ποιος είναι.

"Δεν φτιασιδωνόταν. Ήταν αυτός που ήταν και ήταν εκεί για τον καθένα" πρόσθεσε.

"Είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσμο που θα σκεφτόμουν ότι θα έκανε κάτι τέτοιο" είπε σε συνέντευξη της στους New York Times.

"Eίχε τα πάντα. Ήταν επιτυχημένος πέρα από κάθε όνειρο του. Είχε χρήματα περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί" πρόσθεσε.

Ο Μπουρντέν αυτοκτόνησε σε ξενοδοχείο της Γαλλίας. Το άψυχο σώμα του, κρεμασμένο από μια ζώνη μπορυνουζιού το βρήκε ο καρδιακός φίλος του και σεφ, Eric Ripert που ήταν μαζί του στα γυρίσματα της σειράς του CNN, Parts Unknown.

Η Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη (1034) είναι μια εμπιστευτική υπηρεσία που έχει οργανωθεί από το Πρόγραμμα "αντι-στίγμα" του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.). Η Γραμμή Βοήθειας για την Κατάθλιψη λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 - 21:00, και στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, υπό την εποπτεία ομάδας ψυχιάτρων. Οποιοσδήποτε νιώθει την ανάγκη να μιλήσει και να ζητήσει υποστήριξη για ζητήματα σχετικά με την κατάθλιψη ή γενικότερα θέματα ψυχικής υγείας που απασχολούν τον ίδιο ή πρόσωπα του περιβάλλοντός του, μπορεί να τηλεφωνήσει στη Γραμμή Βοήθειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ