ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Θεία απ'το Σικάγο: η κωμωδία της Finos φέρνει το γέλιο στο φεστιβάλ της Αλεξάνδρειας

Η Θεία απ'το Σικάγο: η κωμωδία της Finos φέρνει το γέλιο στο φεστιβάλ της Αλεξάνδρειας

Εξήντα και κάτι χρόνια μετά η ευφυία του Αλέκου Σακελλάριου και το ταμπεραμέντο της Γεωργίας Βασιλειάδου εξακολουθούν να φέρνουν την ψυχική ανάταση που μόνο μια καλή κωμωδία της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου μπορεί να χαρίσει.

Η ταινία "Η Θεία απ’ το Σικάγο" με τη Γεωργία Βασιλειάδου και τον Ορέστη Μακρή προβλήθηκε στις 16/12/1957 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σακελλάριου και παραγωγή Finos Films.

Το καυστικό αυτό κοινωνικό χρονογράφημα "εμποτισμένο" με χιούμορ που είχε μεγάλα ονόματα σε δευτεραγωνιστικούς ρόλους (βλ. Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Τζένη Καρέζη κα) αυτό τον Ιούλιο θα προβληθεί στην Αλεξάνδρεια.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο ετήσιο Διεθνές Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, η τανία "Η Θεία απ’ το Σικάγο" θα παρουσιαστεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας την Πέμπτη 19 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, με αγγλικούς υπότιτλους. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Την κορυφαία αυτή εκδήλωση της Αλεξάνδρειας, που ξεκινά στις 16 Ιουλίου με μια συναυλία της Ιορδανικού μουσικού συγκροτήματος Autostrad, και θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες, συνδιοργανώνουν η Bibliotheca Alexandrina και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από τη Γαλλία, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σουηδία και τη Συρία.

Όταν η Αλίκη είπε όχι

Photo5 theia chicago

Η ταινία παραλίγο να γίνει η μοναδική ταινία στην οποία θα συνυπήρχαν η Αλίκη Βουγιουκλάκη με την Τζένη Καρέζη.

Ωστόσο η Βουγιουκλάκη δεν δέχτηκε την πρόταση του Σακελλάριου να είναι η μικρότερης κόρη της φαμίλιας και ο αστικός μύθος θέλει αυτή η στάση της να είναι και η αιτία για τον πρώτο της καυγά με τον Φίνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής η Βουγιουκλάκη ήθελε πλέον να έχει μόνο πρωταγωνιστικούς ρόλους για να χτίσει την καριέρα της.

Η "Θεία απ' το Σικάγο" ήταν η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της σεζόν 1957-8 ανάμεσα σε 28 ταινίες και δικαίωσε το ταλέντο και την αξία της Γεωργίας Βασιλειάδου που έγινε εν μια νυκτί το πιο εμπορικό όνομα του ελληνικού κινηματογράφου στις μέρες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ