ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ζητώ συγγνώμη: ο Superman μπερδεύει το φλερτ με το βιασμό & εξοργίζει

Ζητώ συγγνώμη: ο Superman μπερδεύει το φλερτ με το βιασμό & εξοργίζει

Σε συνέντευξη του για το περιοδικό GQ ο νέος Superman της κινηματογραφικής βιομηχανίας Χένρι Κάβιλ μπέρδεψε το επίμονο φλερτ με το βιασμό και δήλωσε ενοχλημένος από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo.

Aπαντώντας σε ερώτηση για το πως ο ακτιβισμός έχει αλλάξει τις συνθήκες στο Χόλιγουντ αλλά και τη ζωή του ως άντρας εργαζόμενος στη βιομηχανία του θεάματος ο Κάβιλ απάντησε ότι "ναι πρέπει να αλλάξουν πολλά" για να προσθέσει ότι "δυστυχώς πλέον δεν μπορεί να επιμείνει στο φλερτ σε μια γυναίκα από φοβό μήπως τον αποκαλέσουν βιαστή".

Το άκαιρο και άκυρο σχόλιο που ίσως συγχωρεί σε έναν έφηβο που θέλει κοινωνική παιδεία, προκάλεσε την οργή πολλών.

"Το μόνο που πρέπει να κάνεις ώστε να μην σε πουν βιαστή είναι να μην βιάσεις" σχολίασε χρήστρια στο Twitter απαντώντας του.

Μετά την οργή ο Κάβιλ ζήτησε συγγνώμη. Ο εκπρόσωπος του ηθοποιού δήλωσε στο The Hollywood Reporter ότι "ήθελε να ζητήσει συγνώμη για οποιαδήποτε σύγχυση και παρανόηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του".

"Η αναισθησία δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου, και θα ήθελα να διευκρινίσω και να επιβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να κρατώ τις γυναίκες στην υψηλότερη δυνατή θέση, ανεξάρτητα από το είδος της σχέσης, είτε πρόκειται για φιλία, είτε για επαγγελματική σχέση ή κάποια άλλη πιο σημαντική" δήλωσε ο Καβίλ.

Στον αντίποδα ο Μάικλ Ντάγκλας

Ο ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας τόνισε ότι υποστηρίζει το κίνημα #MeToo "ολόψυχα" παρ' ότι βρέθηκε αντιμέτωπος με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση νωρίτερα φέτος.

Μιλώντας στο Associated Press στην πρεμιέρα στο Λος Άντζελες της ταινίας "Ant-Man and The Wasp", ο Μάικλ Ντάγκλας είπε: "Νομίζω ότι είναι ένα υγιές κίνημα, νομίζω ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη".

Ο 73χρονος ηθοποιός και κινηματογραφικός παραγωγός τήρησε σιωπή στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του τον περασμένο Ιανουάριο πρώην υπάλληλος του. Η Σούζαν Μπρόντι κατήγγειλε ότι επί τρία χρόνια τη δεκαετία του 1980, στη διάρκεια των οποίων εργαζόταν στην εταιρεία παραγωγής που είχε ο ηθοποιός την παρενοχλούσε με διάφορους τρόπους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Μάικλ Ντάγκλας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς απαντώντας προκαταβολικά προτού διατυπωθούν οι κατηγορίες: "Αυτό είναι ένα πλήρες ψέμα, επινόηση, δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτό".

Η σύζυγός του, ηθοποιός Κάθριν Ζέτα Τζόουνς τον υπερασπίστηκε μιλώντας στο Entertainment Tonight.

"Δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά να ενεργήσουμε προληπτικά σε μια ιστορία που έπρεπε να παρακολουθήσουμε. Έκανε μια δήλωση. Νομίζω ότι είναι πολύ σαφής ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα" είπε.

Αν και δεν αναφέρθηκε άμεσα στους ισχυρισμούς εναντίον του στη συνέντευξή του στο AP, ο Ντάγκλας μίλησε για τις αντιδράσεις που εισέπραξε, χαρακτηρίζοντας κάποιες κατηγορίες "φήμες".

"Μετά τις πρώτες συναισθηματικές εκρήξεις του κινήματος και κάποιες τρομακτικές καταστάσεις που υπήρχαν, άρχισε να αποκτά περισσότερη διακριτικότητα και όχι απλά να εξοστρακίζουν πολλούς ανθρώπους βάσει διαδόσεων. Υποστηρίζω το κίνημα ολόψυχα" πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ