ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Είναι το μοναχοπαίδι μου! 30 star σε κραυγή αγωνίας κατά της πολιτικής μηδενικής ανοχής

Είναι το μοναχοπαίδι μου! 30 star σε κραυγή αγωνίας κατά της πολιτικής μηδενικής ανοχής

"Είναι το μοναχοπαίδι μου!". Αυτή τη φράση επαναλαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλον 30 και πλέον πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ που συμμετέχουν σε ένα βιντεοσκοπημένο ακτιβισμό κατά της πολιτικής μηδενικής ανοχής που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Σε διαφορετικά δωμάτια και σε διάφορες πόλεις, περισσότερα από 30 αστέρια του Χόλιγουντ συμμάχησαν με με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (American Civil Liberties Union) σε ένα φορτισμένο συναισθηματικά video που αφηγείται την ιστορία ενός μόνο από τους χιλιάδες γονείς μετανάστες που έχουν χωριστεί από τα παιδιά τους στα μεξικανικά σύνορα.

Στο βίντεο, που δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό Μάγκι Τζίλενχαλ με τίτλο "Το όνομά μου είναι Mirian", διασημότητες όπως οι Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, Τσάντγουικ Μπόουσμαν, Έμα Τόμσον, Ράιαν Ρέινολντς, Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζεφ Μπρίτζες, Εϊμι Σούμερ, Γκλεν Γκλόουζ, Θάντι Νιούτον, Μία Σορβίνο, Τζέιμς Φράνκο και πολλοί άλλοι διαβάζουν το γράμμα της Μίριαν, της μητέρας που ζήτησε άσυλο στις Η.Π.Α. και σήμερα κρατείται για παράνομη είσοδο στη χώρα με το παιδί της σε διαφορετικό "στρατόπεδο συγκέντρωσης".

Η Μίριαν έφυγε από την κόλαση της πατρίδας της, την Ονδούρα, για μια δεύτερη ευκαιρία σε μια αναίμακτη ζωή της ίδιας και του μοναδικού της παιδιού, του μικρού γιου της.

"Πρέπει να μπορώ να τον κρατήσω και να τον διαβεβαιώσω ότι είναι ασφαλής και ότι η μητέρα του είναι εδώ γι 'αυτόν" λέει ο Τζέικ Τζίλενχαλ.

"Ποτέ δεν έπρεπε να τον αφήσω από τα χέρια μου"

Τον Μάιο, η ίδια η Μίριαν έγραψε ένα άρθρο γνώμης στο CNNi. Σε αυτό περιγράφει την προσωπική της Οδύσσεια.

"Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα τον απομακρύνουν από μένα", έγραψε στο κομμάτι της για το CNN. "Σύντομα όμως ανακάλυψα πώς λειτουργεί πραγματικά το αμερικανικό σύστημα μετανάστευσης".

Με τα λόγια της, ο Mirian περιγράφει πως οι αξιωματικοί ποτέ δεν της εξήγησαν γιατί της πήραν το 18 μηνών αγόρι της από τα χέρια της.

Γράφει ότι ποτέ δεν έπρεπε να τον αποχαιρετήσει καθώς οι αρχές τον κρατούσαν σε ένα κάθισμα αυτοκινήτου. Ποτέ δεν έπρεπε να αφήσει σε έναν αξιωματικό να του κλείσει την πόρτα.

Τον Απρίλιο οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι η Μίριαν δεν είναι κίνδυνος για τις ΗΠΑ και απελευθερώθηκε. Ένα μήνα αργότερα, επανασυνδέθηκε με το γιο της.

"Είμαι απόδειξη ότι οι γονείς που αναζητούν νόμιμα άσυλο διαχωρίζονται από τα παιδιά τους χωρίς λόγο" γράφει η Μίριαν. "Η καρδιά μου βγαίνει στις άλλες μητέρες που εξακολουθούν να πονάνε για τα παιδιά τους".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ