ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η οικογένεια του Prince μηνύει τον γιατρό του

Η οικογένεια του Prince μηνύει τον γιατρό του
REUTERS/Chris Pizzello/File Photo

Η οικογένεια του Prince μηνύει τον γιατρό του για την αποτυχία του να αντιμετωπίσει και να θεραπεύσει τον εθισμό του στα οπιούχα παυσίπονα. 

Η αγωγή κατατέθηκε στη Μινεσότα και μέσω αυτής η οικογένεια τονίζει πως τα λάθη του Dr. Michael Schulenberg έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον θάνατο του πρίγκιπα της funk, ο οποίος απεβίωσε το 2016 στην ηλικία των 57 ετών μετά από υπερβολική δόση ενός παυσίπονου που χαρακτηρίζεται ως ισχυρό οπιούχο.

Νωρίτερα φέτος, οι εισαγγελείς είχαν αναφέρει πως δεν θα κατατεθούν ποινικές διώξεις για τον θάνατο του Prince.

«Απέτυχε να εκτιμήσει, να διαγνώσει, να θεραπεύσει και να συμβουλέψει σωστά τον Prince για τον εθισμό του στα οπιούχα και επομένως δεν κατάφερε να λάβει τα απαραίτητα και λογικά μέτρα για να αποφύγει το μοιραίο» αναφέρεται στη μήνυση, σύμφωνα με το ABC.

Οι συγγενείς του Prince Rogers Nelson ζητούν αποζημίωση ύψους 50.000 δολαρίων, ενώ ο γιατρός υποστηρίζει πως δεν έχει κάνει κάποιο λάθος.

Prince: 35 album του επανακυκλοφορούν με τις ευχές των κληρονόμων του

«Καταλαβαίνουμε πως αυτή η κατάσταση ήταν δύσκολη για όλους τους κοντινούς ανθρώπους του κ. Nelson καθώς και των θαυμαστών του σ’ όλον τον κόσμο. Όπως και να ‘χει όμως, είναι ο άνθρωπος πίσω από όλη τη φροντίδα που έλαβε ο κ. Nelson. Σκοπεύω να τον υπερασπιστώ» ανέφερε ο δικηγόρος του γιατρού, Paul Peterson, σύμφωνα με το Associated Press.

Εκτός από το όνομα του Dr. Schulenberg στη μήνυση αναφέρεται και το όνομα του νοσοκομείου North Memorial, στο οποίο εργαζόταν ο γιατρός, καθώς και ένα φαρμακείο.

Ο σύγχρονος θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στο Κάρβερ της Μινεσότα, στις 10:07 το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου του 2016. Είχε προηγηθεί κλήση στην αστυνομία για ιατρική βοήθεια στο συγκρότημα Paisley Park Studios στο Τσανχάσεν, όπου οι αστυνομικοί και το ιατρικό προσωπικό είχαν εντοπίσει αναίσθητο έναν ενήλικα, μέσα στο ασανσέρ.

Οι γιατροί που έφθασαν πρώτοι στο σημείο, επιχείρησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αλλά δεν κατάφεραν να επαναφέρουν τον διάσημο καλλιτέχνη και διαπίστωσαν τον θάνατό του στις 10:07 π.μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ