ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Γουάινστιν κατηγορείται το NBC

Για απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Γουάινστιν κατηγορείται το NBC
Jefferson Siegel /Pool via REUTERS/File Photo

Η διεύθυνση του τηλεοπτικού δικτύου NBC δέχεται έντονες επικρίσεις σήμερα, μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times σύμφωνα με τις οποίες επιχείρησε να «πνίξει» πέρσι την έρευνα των δημοσιογράφων του για τη σεξουαλική κακοποίηση πολλών γυναικών από τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε το βράδυ της Πέμπτης ένας πρώην παραγωγός του NBC, ο Ρικ ΜακΧιού ο οποίος υποστήριξε ότι η διεύθυνση του NBC δεν του επέτρεψε να πάει στο Λος Άντζελες για να πάρει συνέντευξη, μαζί με τον δημοσιογράφο Ρόναν Φάροου, από μια γυναίκα που κατηγορούσε τον Γουάινστιν για βιασμό.

«Τρεις ημέρες πριν πάω στο Λος Άντζελες με τον Ρόναν για να πάρουμε συνέντευξη από μια γυναίκα που είχε μια αξιόπιστη κατηγορία σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν, με διέταξαν να σταματήσω, να μην κάνω τη συνέντευξη» και «να σταματήσω όλη αυτήν την ιστορία» είπε ο ΜακΧιού στην εφημερίδα.

«Οι εντολές αυτές προήλθαν από τα ανώτερα κλιμάκια του NBC», υποστήριξε, κατηγορώντας τη διεύθυνση του δικτύου για «μείζονα παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Επικαλούμενος πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, ο ενημερωτικός ιστότοπος Daily Beast ανέφερε επίσης ότι μια δικηγόρος του NBC News απείλησε ότι θα δυσφημούσε τον Ρόναν Φάροου αν συνέχιζε την έρευνά του.

Ο πρόεδρος του δικτύου, Νόα Όπενχαϊμ, διαβεβαίωσε την εφημερίδα ότι σταμάτησε την έρευνα μόνο επειδή δεν πληρούνταν τα κριτήρια επαλήθευσης του ρεπορτάζ, που θέτει το κανάλι και ότι ο Ρόναν Φάροου πρότεινε μόνος του να συνεχίσει αλλού τη δουλειά του. «Ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο το NBC News προσπάθησε να πνίξει την ιστορία του Γουάινστιν την εποχή που ο Ρόναν Φάροου εργαζόταν για το NBC (...) είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα», πρόσθεσε ένας εκπρόσωπος του δικτύου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ