ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Από τον Σημαδεμένο στον Άμλετ: ο Αλ Πατσίνο κατακτά το Παρίσι για δύο βραδιές

Από τον Σημαδεμένο στον Άμλετ: ο Αλ Πατσίνο κατακτά το Παρίσι για δύο βραδιές

Ιδανική αφορμή για να επισκεφθεί κανείς την Πόλη του Φωτός, ο Αλ Πατσίνο δηλώνει κατενθουσιασμένος για ένα όνειρο ζωής. Ο ηθοποιός που πέρασε στην ιστορία του κινηματογράφου με τις συγκλονιστικές ερμηνείες τους στο Νονό, το Σημαδεμένο ή τη Σκυλίσια Μέρα θα εμφανιστεί για δύο μόλις βράδια στο Θέατρο του Παρισιού σε μια ιδιότυπη αυτοβιογραφία στο σανίδι.

Ο αμερικανός ηθοποιός θα δώσει δύο σόλο παραστάσεις τον Οκτώβριο στο Παρίσι όπου θα αφηγηθεί τη διαδρομή του στον κινηματογράφο αλλά και πάνω στο σανίδι.

"Ονειρεύομαι εδώ και καιρό να παίξω στο Παρίσι", δήλωσε ο 78χρονος ζωντανός θρύλος του Χόλιγουντ αναφερόμενος στο Theatre de Paris όπου θα παίξει στις 22 και 23 Οκτωβρίου στην παράσταση "An Evening with Pacino" (Μια βραδιά με τον Πατσίνο), μια παράσταση στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους.

"Χάρη σε έναν κοινό φίλο, τον Ζαν Ρενό, το όνειρο του Αλ Πατσίνο θα πραγματοποιηθεί επιτέλους. Ο Αλ Πατσίνο είναι μέγας λάτρης του θεάτρου, με μια κουλτούρα των μεγάλων έργων", είπε ο Ρισάρ Καγιά, γενικός διευθυντής του Theatre de Paris.

"Θα παίξει αυτοσχεδιάζοντας, όπως έκανε στο Λονδίνο και στο Σίδνεϊ με κλασικά κείμενα αλλά και με μονόλογους από τις ταινίες του. Οι δύο παραστάσεις θα είναι διαφορετικές", διευκρίνισε.

Σημαδεμένος, μαφιόζος και Άμλετ

Θρύλος του Χόλιγουντ, οι ταινίες του όπως "Ο Νονός", Ο Σημαδεμένος", "Ντόνι Μπράσκο, "'Αρωμα γυναίκας" επισκίασαν λίγο μια σπουδαία πορεία στο θέατρο όπου ο Αλ Πατσίνο ερμήνευσε κυρίως τον "Ριχάρδο Γ΄", τον "Οθέλο" ή τον "Έμπορο της Βενετίας".

"Ουδέποτε είχα πραγματική επιθυμία να παίξω Άμλετ και όμως ο Άμλετ ήταν πηγή έμπνευσης σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Αγαπώ τον Τσέχοφ, τον Μολιέρο και πολλούς άλλους θεατρικούς συγγραφείς. Γνωρίζω καλύτερα την ευρωπαϊκή λογοτεχνία", δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Figaro.

An Evening with Al Pacino from CPCTY on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ