ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

O πιο απεχθής άνθρωπος στον κόσμο αγαπάει τους Wu-Tang Clan

O πιο απεχθής άνθρωπος στον κόσμο αγαπάει τους Wu-Tang Clan
Twitter

Αναδείχθηκε μάλλον στον πλέον σιχαμερό άνθρωπο στον κόσμο πριν λίγο καιρό μετά την απόφαση του να ανεβάσει την τιμή φαρμάκου για το AIDS κατά 5500% λίγο καιρό πριν.

Ο 32χρονος πρώην χρηματιστής Martin Shkreli της φαρμακευτικής εταιρίας Τuring Pharmaceutical έγινε ο άντρας που εξόργισε τον πλανήτη και τα κοινωνικά δίκτυα όταν θέλησε, αλλά δεν τα κατάφερε, να αισχροκερδήσει εις βάρος πολλών (καρκινοπαθών και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων) απασχολεί ξανά τα media με την απόφαση του να αποκτήσει ένα ιερό δισκοπότηρο της σύγχρονης δισκογραφίας.

O Martin Shkreli αποδείχθηκε ότι είναι ο αγοραστής του μοναδικού αντιτύπου του album των Wu-Tang Clan, Once Upon a Time in Shaolin. Δύο εκατομμύρια δολάρια δεν ήταν απαγορευτικό ποσό για να αποκτήσει ένα συλλεκτικό αντικείμενο. Από τότε που ο frontman του θρυλικού συγκροτήματος της hip-hop σκηνής, RZA, ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2014 ότι η επόμενη δισκογραφική του δουλειά θα κυκλοφορήσει σε ένα και μόνο αντίτυπο το οποίο και θα δημοπρατηθεί για να πάει σε αυτόν που θα έκανε τη μεγαλύτερη προσφορά, πολλοί θέλησαν να αποκτήσουν αυτό που εύλογα μπορούν ελάχιστοι.

“Όταν αγοράζεις έναν πίνακα του Πικάσο πληρώνεις εκατομμύρια για να έχεις ένα μοναδικό κομμάτι. Το ίδιο ισχύει και για το ‘Once Upon A Time In Shaolin’. Είναι ένα μοναδικό αυθεντικό κομμάτι μουσικής και όχι απλά μια master κόπια” έλεγαν για το συνολικής διάρκειας 128 λεπτών μουσικό τους έργο.

Αν και ο δίσκος αποκτήθηκε τον Μάιο με την ανωνυμία του αγοραστή εξασφαλισμένη από τα μέλη των Wu-Tang Clan, το ειδησεογραφικό Bloomberg αποκάλυψε ότι ο Martin Shkreli είναι αυτός που μπορεί να απολαύσει το συλλεκτικό album. Η αποκάλυψη δυσαρέστησε πολλούς, το ίδιο το συγκρότημα επίσης ενώ τα 31 συνολικά κομμάτια του δίσκου πλέον είναι στη διάθεση ενός άντρα που ο κόσμος αγαπάει να μισεί και εκείνος του το ανταποδίδει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ