Η Λίντα Μίλερ Νίκολσον (Linda Miller Nicholson) από το Σιάτλ είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη υπερδύναμη στα ζυμαρικά.

Διαβάστε επίσης

Από το τίποτα, δημιουργεί ζυμαρικά τα οποία είναι χάρμα οφθαλμών. Χρώματα, χρώματα παντού (που διατηρούνται στο μαγείρεμα). Βλέποντας τη δουλειά της, δικαιολογημένα μιλάμε για pasta art.

Τα «έργα» της έχουν παρουσιαστεί στο «Saveur», το «Good Housekeeping», το «Buzzfeed», το «Elle», το BBC, το «Business Insider» και αλλού. Σχετικά προσφάτως, έκανε pasta art για την Κέιτι Πέρι, τον Μάριο Μπαλοτέλι και άλλους.

Έχουν γυριστεί πολλά ντοκιμαντέρ για αυτήν, συχνά εμφανίζεται στην τηλεόραση, αλλά είναι και οικοδεσπότης σε online show στο The Food Network. Στις 16 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το βιβλίο της «Pasta Pretty, Please: A Vibrant Approach to Handmade Noodles».

Εξομολογήθηκε ότι έκανε συνηθισμένα ζυμαρικά από τότε που ήταν τεσσάρων χρονών. «Πάντα ήταν το μεγάλο μου πάθος» είπε.

«Μετά, πήγα στην Ιταλία και έζησα εκεί πολλά χρόνια, στα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής μου. Πριν, είχα κολλήσει στα πιο παραδοσιακά ζυμαρικά, όπως φετουτσίνι ή παπαρντέλε. Όταν έζησα στην Ιταλία, κατά έναν τρόπο άνοιξαν τα μάτια μου σ' αυτό το τεράστιο εύρος ζυμαρικών που έχουν εκεί».

Και για το πέρασμά της στα χρωματιστά ζυμαρικά, τι έχει να πει; Πρακτικοί ήταν οι λόγοι: «Προσπάθησα να βάλω στη δίαιτα του γιου μου λαχανικά. Περνούσε περίοδο που ήταν πολύ εκλεκτικός. Και απλά, είχα την ιδέα να βάλω πουρέ λαχανικών στη ζύμη για τα μακαρόνια».


Διαβάστε επίσης

Τολμηρή φάρσα: Πίνακας του Banksy...αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πώλησή του

Η Disney παρουσιάζει το πρώτο drone που… φτιάχνει γκράφιτι

Ζωγράφοι με διαφορετικό «πινέλο»: Έργα τέχνης με… αλγόριθμο

Ένας μικρός οδηγός για όλα τα έργα του Gian Lorenzo Bernini