ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Είχα αποδεχθεί τον θάνατο»: Η Αβρίλ Λαβίν μιλάει για τη νόσο του Lyme

«Είχα αποδεχθεί τον θάνατο»: Η Αβρίλ Λαβίν μιλάει για τη νόσο του Lyme
Facebook/Avril Lavigne

Η τραγουδίστρια από τον Καναδά Αβρίλ Λαβίν που έγινε διάσημη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με το «Complicated» και το «Girlfriend» ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ και μίλησε για τη μάχη της κατά της νόσου του Lyme που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή.

Η Αβρίλ Λαβίν προσβλήθηκε από τη νόσο του Lyme το 2014 αλλά η διάγνωση έγινε μήνες αργότερα.

«Πέρασα τα τελευταία χρόνια στο σπίτι, άρρωστη, να πολεμώ την ασθένεια του Lyme», έγραψε σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της.

Η ίδια εξήγησε ότι το πρώτο τραγούδι, που περιλαμβάνεται στο νέο της άλμπουμ, με τίτλο «Head Above Water» γράφτηκε «κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής μου».

«Είχα αποδεχτεί τον θάνατο και ένιωθα ήδη το σώμα μου να σβήνει», θυμάται η μουσικός που μεγάλωσε στον Καναδά αλλά έχει και γαλλική υπηκοότητα. Η Λαβίν που έχει συνθέσει πολλά από τα τραγούδια της ομολογεί ότι δίσταζε πριν να μιλήσει για την ασθένειά της. «Όχι μόνο αυτό αποτελεί ένα κομμάτι της ζωής μου αλλά οφείλω να επιστήσω την προσοχή στη σοβαρότητα της νόσου του Lyme».

Η 33χρονη Λαβίν δημιούργησε ένα ίδρυμα για την έρευνα της νόσου του Lyme, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα τσιμπουριού. Αν διαγνωστεί γρήγορα, γενικά, οι επιπτώσεις είναι περιορισμένες, κυρίως πονοκέφαλοι, κόπωση και πόνοι στις αρθρώσεις. Αν δεν ανιχνευθεί, μπορεί να προκαλέσει έπειτα από μήνες ή ακόμη αρκετά χρόνια επώασης, βλάβες στις αρθρώσεις και στο νευρικό σύστημα.

Το τελευταίο άλμπουμ της Λαβίν κυκλοφόρησε το 2013. Η ίδια δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει ο νέος της δίσκος, που θα περιλαμβάνει το κομμάτι «Head Above Water». Στο κείμενό της η μουσικός γράφει ότι θα ήθελε να ξεκινήσει μια περιοδεία, αν η υγεία της το επιτρέπει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ