ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Τορόντο: ο Κρις Πάιν για την ακατάλληλη σκηνή του νέου Braveheart με υπογραφή Netflix

Φεστιβάλ Τορόντο: ο Κρις Πάιν για την ακατάλληλη σκηνή του νέου Braveheart με υπογραφή Netflix

Μετά τη Μόστρα της Βενετίας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο είναι η επόμενη στάση για τους μαραθωνοδρόμους της έβδομης τέχνης. Εδώ η Lady Gaga μονοπώλησε το ενδιαφέρον με την ερμηνεία της στην ταινία που σκηνοθετεί αλλά και πρωταγωνιστεί ο Μπράντλεϊ Κούπερ, την νέα εκδοχή του "'Ενα Αστέρι Γεννιέται" όμως ένας άλλος επαγγελματίας του θεάματος συζητήθηκε για το ανατομικό του μέλος σκανδαλίζοντας πολλούς με την υπογραφή Netflix.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο έκανε το νέο ιστορικό δράμα του Netflix «Outlaw King». Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ροβέρτου του Α' που προσπαθεί να ανακτήσει την εξουσία στη Σκωτία μετά την επικήρυξή του από τον Βασιλιά της Αγγλίας.

Τον ήρωα υποδύεται ο Αμερικανός ηθοποιός Κρις Πάιν και σε σκηνή της ταινίας που πολλοί θεωρούν το επόμενο «Braveheart» εμφανίζεται γυμνός.

Μετά τον σάλο από πολλά media για την «ακατάλληλη και τολμηρή σκηνή»-υπερβολικό ναι, αλλά ζούμε σε καιρούς που το γυμνό σοκάρει ενώ η βία από τον πόλεμο όχι...- ο Πάιν αποφάσισε να μιλήσει για τη γυμνή σκηνή στην ταινία. Όμως δεν σχολίασε καθόλου τα σχόλια των πουριτανών. Αντιθέτως ο Πάιν εξήγησε ότι η σκηνή ήταν εξαιρετικά άβολη αλλά αναγκαία για την ταινία.

«Ήταν κρύο και ήταν σχεδόν χειμώνας στη Σκωτία και ήμασταν δίπλα σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Αυτά δεν ήταν και το πιο ελκυστικό περιβάλλον για μένα», δήλωσε ο Πάιν στο Studio Variety στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο όπου και παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες κινηματογράφησης δεν ήταν οι καλύτερες για μια γυμνή σκηνή.

Επιπλέον ο Πάιν εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο η κινηματογράφηση αυτής της σκηνής ήταν ζωτικής σημασίας για τον χαρακτήρα που υποδύεται στην ταινία. «Βλέπετε έναν άνθρωπο να σπάει και στη συνέχεια να ξανασυναρμολογείται και να επανέρχεται και σκέφτηκα ότι ήταν σημαντική μετά από αυτή τη σκηνή που ήταν μέσα στο σπήλαιο... ξαναγεννιέται και είναι έτοιμος για την τρίτη πράξη».

Ο Πάιν κατανοεί γιατί η σκηνή αποτελεί θέμα συζήτησης, αλλά αποκάλυψε ότι αυτός και ο σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Μακένζι, επέλεξαν η σκηνή να μην είναι λάγνα, αλλά να αντανακλά τον ανθρωπισμό.

chrispine

facebook.com/OutlawKing

Ο Βασιλιάς της Σκωτίας Ροβέρτος ο Α' χαρακτηρίζεται ως από τους πιο σημαντικούς οπλαρχηγούς του Μεσαίωνα που διακρίθηκε στους πολέμους της Σκωτσέζικης Ανεξαρτησίας.

Το «Outlaw King» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες και παράλληλα θα είναι διαθέσιμο για streaming στο Netflix τον Νοέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ