ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision: Η πόλη όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός

Eurovision: Η πόλη όπου θα διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JOSE SENA GOULAO

Η τελική απόφαση ελήφθη και ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα λάβει χώρα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Οι δυο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 και την Πέμπτη 16 Μαΐου. 

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ισραηλινές πόλεις που ζήτησαν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό της Eurovision για το 2019 και το KAN που βοήθησε να ληφθεί η τελική απόφαση. Όλες οι προσφορές ήταν υποδειγματικές αλλά τελικά αποφασίσαμε πως το Τελ Αβίβ διαθέτει το τέλειο σκηνικό για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ζωντανής μουσικής στον κόσμο», σημείωσε ο Γιον Όλα Σαντ, διευθυντής του διαγωνισμού.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Φρανκ-Ντίτερ Φράιλινγκ είπε από την πλευρά του ότι η EBU αναμένει τις εγγυήσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, την ελεύθερη πρόσβαση για όλους, την ελευθερία της έκφρασης και τον απολίτικο χαρακτήρα του διαγωνισμού.

Για τη φιλοξενία της Eurovision υποψήφιες χώρες ήταν και η Ιερουσαλήμ και το Εϊλάτ.

Το 2019 το Ισραήλ θα φιλοξενήσει για τέταρτη φορά τον διαγωνισμό, αφού η χώρα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση άλλες τρεις φορές το 1978, το 1979 και το 1998, με τη διαφορά πως οι εκδηλώσεις του '79 και του '98 είχε διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ