ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

60 χρόνια Τόλης: Βοσκόπουλος εκ βαθέων λίγο πριν τη βραδιά στο Ηρώδειο

60 χρόνια Τόλης: Βοσκόπουλος εκ βαθέων λίγο πριν τη βραδιά στο Ηρώδειο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά της καλλιτεχνικής πορείας του Τόλη Βοσκόπουλου στο Ηρώδειο ο ζωντανός θρύλος της μουσικής βιομηχανίας και νυχτερινής διασκέδασης μίλησε για όλα στη συνέντευξη Tύπου που δόθηκε με αφορμή το επετειακό ραντεβού του με το κοινό στις 30 Σεπτεμβρίου. Ο Βοσκόπουλος, συνεπής στη δημόσια εικόνα του ενός καλλιτέχνη μεγάλου που έμεινε για πάντα απλός μίλησε για όλα. Τη Μαρία Κάλλας, τον πατέρα του, το τάμα στον Άγιο Απόστολο στο Βόλο, τη λαχαναγορά και το μύθο του.

"Η καταγωγή μου εκτός των μικρασιατών γονιών μου που ήρθαν πρόσφυγες μετά τον διωγμό είναι η γειτονιά μου. Εκεί όπου μεγάλωσα με αρχές" είπε.

"Είδα την Αθήνα στα 13 μου. Μέχρι τότε ήμουν στην λαχαναγορά, στα λεμονάδικα εκεί όπου ο πατέρας μου κατάφερε να γίνει αφεντικό με ταμπέλα στο μαγαζί του. Έβλεπε το όνομα του τα βράδια όταν έσβηναν τα φώτα και καμάρωνε. Ήθελε να βάλει εκεί και το γιο του. Άρχισε να κάνει παιδιά. Ήταν όλα κορίτσια. Εώ ήμουν ο εικοστός".

"Είμαι ταμένος στον Αγ. Απόστολο το νέο στο Βόλο. Εκεί με έταξε και ο Άγιος έκανε το θαύμα του. Όλοι με ήξεραν Τόλιο τότε. Όταν βγήκα όμως στο θέατρο το άλλαξα μόνος μου. Από Αποστόλης, έγινα Τόλης. Όταν γεννήθηκα ο πατέρας μου την ίδια μέρα έφτιαξε κάρτες για το μαγαζί του Χαρ. Ι. Βοσκόπουλος και Υιός. Αυτός ήμουν εγώ, δέκα ημερών παιδί. Έφτιαξε και νέα ταμπέλα για το μαγαζί".

"Μεγαλώνοντας με έπαιρνε μαζί του στην λαχαναγορά αλλά και στην επαρχία για να μάθω τη δουλειά. Φρόντισε να με στείλει στο καλύτερο σχολείο στο Saint Paul στον Πειραιά. Στα 15 μου κατάλαβα ότι δεν ήθελα αυτή τη δουλειά. Είχα δει μια παράσταση μαζί με τους γονείς μου, τα γνωστά μπουλούκια της εποχής και τρελάθηκα".

"Φαντάζεστε τι σημαίνει για έναν λαχαναγορίτη να του πει ο γιος του ότι θέλει να γίνει θεατρίνος; Πίστευα ότι θα με σφάξει. Αντίθετα εκείνος μου ζήτησε να βάλω τα καλά μου ρούχα και με πήγε – χωρίς να το ξέρω – να γραφτώ σττη δραματική σχολή. Στο Ωδείο Μανώλη Καλομοίρη. Εκεί πήγε και η Κάλλας. Επιστρέφοντας μου είπε: 'Για να μην πεις κάποια μέρα ότι δεν σε άφησα να κάνεις αυτό που ήθελες'.

"Σας ορκίζομαι ότι ακόμη και τώρα που είμαι πια 80 χρόνων κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή του λέω: κοίτα τώρα! Είμαι ευτυχής γιατί κατάφερα με την απλότητα και τη λαϊκότητά μου να φτάσω ως εδώ. Η απλότητα δεν χάνει ποτέ".

60 χρόνια Τόλης

4549305

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο "κουρσάρος της νύχτας" Τόλης Βοσκόπουλος ξεδιπλώνει τη μουσική του πορεία την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος για μια και μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00. 60 χρόνια επιτυχημένης μουσικής διαδρομής, ενός σπουδαίου καλλιτέχνη.

Μαζί του στη σκηνή του Ηρωδείου οι σολίστες Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι) και Θανάσης Βασιλόπουλος (κλαρίνο). Στη συναυλία συμμετέχουν η πολυμελής ιστορική φιλαρμονική του Γαστουρίου της Κέρκυρας «ΟΜΟΝΟΙΑ» και η μικτή χορωδία «ΑΧΑΡΑΒΗΣ» και «ΚΑΝΑΛΙΩΝ» της Κέρκυρας.

Την παράσταση διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης. Την σκηνοθεσία της συνυαλίας κάνει η Σοφία Σπυράτου, τα σκηνικά υπογράφει ο Γιάννης Μετζικώφ και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ