ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

The Cure: το δώρο τους στην Αθήνα για το γενέθλιο πάρτι του EJEKT

The Cure: το δώρο τους στην Αθήνα για το γενέθλιο πάρτι του EJEKT

Σαράντα χρόνια αυστηρά βρετανικής μουσικής παρακαταθήκης είναι το δώρο που θα παραδώσουν η μπάντα των The Cure στο 15ο γενέθλιο πάρτι ενός μουσικού φεστιβάλ που γιορτάζει κάνοντας βουτιά στο παρελθόν στην πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία που ανακοινώθηκε για την ατζέντα του 2019. 

Οι The Cure θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά από πάνω από μια δεκαετία, στα πλαίσια της πολυαναμενόμενης Ευρωπαϊκής περιοδείας τους που γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας του συγκροτήματος.

Οι επιτυχίες των The Cure είναι τόσο πολλές, ώστε σχεδόν κάθε ακροατής να έχει συνδέσει – συνειδητά ή μη - κάποια στιγμή της ζωής του με κάποιο τραγούδι τους.

Δεν υπάρχει καλλιτέχνης ή συγκρότημα που δεν θα ήθελε να έχει γράψει ένα τραγούδι όπως τα “Friday I'm In Love”, “Just Like Heaven”, “Pictures of you”, “A Letter To Elise”, “Boys Don't Cry”, “Lovesong”, “Never Enough”, “High”, “Lullaby”, “Killing An Arab”, “Fascination Street”, “In Between Days”, “Close To Me”, “Fire In Cairo”, “A Strange Day”, “A Night Like This”, “Burn”, “To Wish Impossible Things”, “Close To Me” και πολλά άλλα.

Η μουσική των The Cure ήταν αυτό το μοναδικό κράμα goth-rock-pop που κατόρθωσε να αποτυπώσει τόσο τέλεια το τι ακριβώς ήταν τα 80ς και τα 90ς.

Η τόσο χαρακτηριστική περσόνα του Robert Smith (με αυτό το κούρεμα, το μεικ-απ, το κόκκινο κραγιόν, τα μαύρα ρούχα), οι στίχοι που ανατέμνουν την πολυπλοκότητα της εποχής (από την ειρωνεία ως το angst αλλά και τα ξεσπάσματα χαράς) και η σαγηνευτικά βρετανική φωνή του, έγιναν ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για τη γεννιά τους, αλλά και για τις επόμενες.

Στις 17 Ιουλίου 2019 οι The Cure θα ανέβουν στη σκηνή του EJEKT Festival, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο - τον πιο όμορφο συναυλιακό χώρο της καλοκαιρινής Αθήνας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, για μια εμφάνιση που θα έχει διάρκεια πάνω από 2 ώρες και θα συνοψίσει την τεράστια καριέρα τους.

Έναρξη προπώλησης: Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, 12.00 το μεσημέρι. Δυστυχώς ο φιλέλληνας αστροναύτης Σκοτ Κέλι δεν θα είναι εκεί.

Οι The Cure στο Διάστημα

Είναι ο αστροναύτης της NASA που εμψύχωνε την Ελλάδα τις ημέρες που διαπραγματευόμασταν το μέλλον μας στην Ευρωζώνη. "Αθήνα, Ελλάδα, καλημέρα από το Διάστημα. Ευχές για το καλύτερο" είχε αναρτήσει στο twitter του την 12η Ιουλίου 2015 με μια λήψη της Αττικής από ψηλά.

O πιο συμπαθής και κοινωνικός αστροναύτης των καιρών μας σίγουρα θα έδινε το παρών στη συναυλία καθώς οι The Cure τον συντρόφευαν όταν περιστρεφόταν, ως ένοικος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, κάθε 90 λεπτά γύρω από τη Γη.

kelly

@NASA

Τις αγαπημένες του συνθέσεις που αποκάλυψε στο Spotify όταν η online μουσική υπηρεσία του ζήτησε να απαριθμήσει τα δικά του αγαπημένα τραγούδια για ένα playlist διαγαλαξιακό.

"Ένας χρόνος είναι πραγματικά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να μην βγεις εκί έξω, να αισθανθείς τον ήλιο στο πρόσωπο σου, να δεις την οικογένεια σου κάπου πέρα από την οθόνη ενός υπολογιστή" γράφει.

"Η μουσική έχει αγγίξει πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας.... Η μουσική είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου πίσω στη Γη. Αλλά όταν ζεις κάπου, απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο όπως εδώ στο ΔΔΣ, η μουσική γίνεται ακόμη πιο σημαντική" συμπληρώνει.

"Έχω επιλέξει 28 τραγούδια να μοιραστώ μαζί σας. Είναι αυτά τα μουσικά κομμάτια που τα έχω ακούσει περισσότερες φορές από τότε που έφυγα από τον πλανήτη μας. Κάποια είναι φορτωμένα με αναμνήσεις, κάποια όχι. Ακούω αυτά τα τραγούδια με τη συγκεκριμένη σειρά που σας τα παραδίνω γιατί μου υπενθυμίζουν αυτό που ζω από την αρχή μέχρι το τέλος τους.

"Σας ευχαριστώ που με ακολουθείτε σε αυτό το ταξίδι, ελπίζω να περνάτε υπέροχα!"

Tα τραγούδια που μας στάλθηκαν με αγάπη από το Διάστημα

  1. Stay — Jasmine Thompson
  2. Lose Yourself — Eminem
  3. Feel This Moment — Pitbull and Christina Aguilera
  4. Speed of Sound — Coldplay
  5. These Are Days — 10,000 Maniacs
  6. Hazy Shade of Winter — The Bangles
  7. Chasing Cars — Snow Patrol
  8. Fire And Rain — James Taylor
  9. Imagine — John Lennon
  10. Lights — Ellie Goulding
  11. Black — Pearl Jam
  12. Dark Horse — Katy Perry and Juicy J
  13. In Your Eyes — Peter Gabriel
  14. Just Like Heaven — The Cure
  15. Wish You Were Here — Pink Floyd
  16. Leader of The Band — Dan Fogelberg
  17. Babylon — David Gray
  18. Hotel California — Eagles
  19. Adagio for Strings — Samuel Barber, Leonard Bernstein, and the New York Philharmonic
  20. The Promise — Michael Nyman
  21. Sunrise — Norah Jones
  22. A Thousand Years — Christina Perri
  23. Landslide — Fleetwood Mac
  24. Wide Open Spaces — Dixie Chicks
  25. Time To Say Goodbye (Con Te Partiro) — Sarah Brightman and Andrea Bocelli
  26. Brand New Day — Sting
  27. Kryptonite — 3 Doors Down
  28. Thunder Road — Bruce Springsteen. Εδώ το playlist του στο Spotify

ΔΗΜΟΦΙΛΗ