ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρωτόκολλο & παράνοια: η Μέγκαν Μαρκλ, η πόρτα μιας λιμουζίνας και το σοκ στο Twitter

Πρωτόκολλο & παράνοια: η Μέγκαν Μαρκλ, η πόρτα μιας λιμουζίνας και το σοκ στο Twitter
EPA/NEIL HALL

Η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ προκάλεσε ξανά συζητήσεις με μία κίνηση της. Η Μαρκλ έκλεισε η ίδια την πόρτα της λιμουζίνας της στην πρόσφατη δημόσια εμφάνιση της και αυτό ήταν σοκ για τη Βρετανία του Brexit, της μοναρχίας και του πανκ. 

Η κίνηση μπορεί να δείχνει πολύ κοινότυπη ωστόσο προκάλεσε πάμπολλα σχόλια σήμερα στη Βρετανία: η Μέγκαν, η δούκισσα του Σάσεξ, έκλεισε η ίδια την πόρτα της στο αυτοκίνητο.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες, Τρίτη, έξω από τη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου όπου η Μέγκαν, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, επρόκειτο να παραστεί στα εγκαίνια έκθεσης αφιερωμένης στις τέχνες και στον πολιτισμό της Ωκεανίας, πραγματοποιώντας το πρώτο σόλο επίσημο καθήκον της.

Ένα πολυτελές μαύρο αυτοκίνητο σταματά μπροστά από το κτίριο. Η 37χρονη δούκισσα βγαίνει από αυτό, και αντίθετα από τις πρέπουσες συνήθειες για την περίσταση, κλείνει μόνη της την πόρτα του αυτοκινήτου --μια κίνηση απόλυτα φυσιολογική και χωρίς να προσελκύσει ιδιαίτερα την προσοχή.

Σε μια χώρα όπου η ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας εξετάζεται συνεχώς και με μεγεθυντικό φακό, το περιστατικό δεν παρέλειψε να προκαλέσει πλήθος σχολίων.

"Είναι κάτι που ειδικά η βασίλισσα και η Κέιτ Μίντλετον (η συνυφάδα της Μέγκαν) δεν θα έκαναν ποτέ δημόσια", υπογραμμίζει το ταμπλόιντ The Mirror.

Ορισμένοι δεν δίστασαν να διακρίνουν στην κίνηση αυτή ότι η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός παραμένει μια απλή γυναίκα παρότι παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι και εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ. Με τον γάμο αυτό, η Μέγκαν απέκτησε τον τίτλο της δούκισσας αλλά και μια σειρά από καθήκοντα λόγω της ένταξής της στη βασιλική οικογένεια.

"Μια πριγκίπισσα που βρίσκει ακόμη χρόνο να κλείσει την πόρτα της στο αυτοκίνητο. Συγχαρητήρια Μέγκαν!", έγραψε στο Twitter η 'Εμιλι 'Αντριους, βασιλική ανταποκρίτρια της εφημερίδας The Sun.

Αντίθετα, άλλοι φάνηκαν πιο επιφυλακτικοί ως προς τη σημασία που δίδεται στο περιστατικό, το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον των αναγνωστών στην ιστοσελίδα του BBC καθώς ήταν πρώτο από τα άρθρα που διαβάστηκαν περισσότερο.

Ο ειδικός σε θέματα πρωτοκόλλου Ουίλιαμ Χάνσον υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η Μέγκαν σε καμία περίπτωση δεν παραβίασε το βασιλικό πρωτόκολλο, αλλά απλά η δούκισσα ενήργησε αντανακλαστικά.

"Συνήθως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι αξιωματούχοι έχουν κάποιον να ανοίγει και να κλείνει τις πόρτες του αυτοκινήτου τους για λόγους ασφαλείας, αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τη συμπεριφορά μιας πριγκίπισσας. Είναι σαφές ότι η Μέγκαν έκλεισε την πόρτα από συνήθεια", εξήγησε ο Χάνσον στο Twitter.

Είναι κάπως μάταιο να πιστεύει κανείς ότι τα πράγματα στον κόσμο θα πάνε καλύτερα όταν εν έτει 2018 οι άνθρωποι συγχαίρουν ανθρώπους επειδή κάνουν την επαναστατική κίνηση να κλείσουν την πόρτα του οχήματος τους ωστόσο η Μαρκλ κρατάει αποστάσεις από την παράνοια και χτίζει το παραμύθι της, κεφάλαιο το κεφάλαιο.

Λίγες μέρες πριν η Μαρκλ αποκάλυψε μια ρομαντική κίνηση που έκανε την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Χάρι και η οποία συνδέεται με το πρώτο ραντεβού τους.

Το μυστικό στο νυφικό

Το νυφικό που θα φορούσε η Μέγκαν Μαρκλ κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό. Την ημέρα του βασιλικού γάμου η επιλογή της που φέρει την υπογραφή της Βρετανίδας Κλερ Γουέιτ Κέλερ, της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου Givenchy, εντυπωσίασε.

Στο ντοκιμαντέρ «Queen of the World» του τηλεοπτικού δικτύου ITV, το οποίο είναι αφιερωμένο στο ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ, η Μέγκαν κάνει μια σύντομη εμφάνιση μαζί με το νυφικό της.

Η ίδια αποκαλύπτει πως ακολούθησε την ημέρα του γάμου της, τη βρετανική παράδοση για καλή τύχη, που θέλει τη νύφη να φορά «κάτι παλιό, κάτι καινούργιο, κάτι δανεικό και κάτι μπλε». Όπως έκανε γνωστό, ζήτησε να της ράψουν στο στρίφωμα του νυφικού της ένα κομμάτι μπλε ύφασμα από το φόρεμα που φόρεσε στο πρώτο της ραντεβού με τον πρίγκιπα Χάρι. Για να είναι καλότυχος ο γάμος τους.

Η δούκισσα του Σάσεξ είπε ακόμη ότι δεν είδε το πέπλο του γάμου μέχρι το πρωί της μεγάλης μέρας. Σύμφωνα με την επιθυμία της Μέγκαν, το πέπλο μήκους πέντε μέτρων ήταν κεντημένο με λουλούδια που αντιπροσωπεύουν τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας. Η νύφη πρόσθεσε επίσης δύο λουλούδια της επιλογής της, εκ των οποίων μια παπαρούνα της Καλιφόρνιας, πολιτεία από την οποία κατάγεται.

«Ήξερα πως αυτό θα ήταν μια όμορφη έκπληξη για τον σύζυγό μου, ο οποίος δεν το ήξερε και αλήθεια "πέταξε" από την χαρά του όταν είδε πως έκανα αυτή την επιλογή για τη μέρα της ένωσής μας», σημείωσε μπροστά στην κάμερα η Μέγκαν.

Με πληροφορίες από: Meghan, Duchess of Sussex hid memento of couple's first date in wedding outfit



ΔΗΜΟΦΙΛΗ