ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φρανκ Σινάτρα: ο άγνωστος ζωγράφος που δεν ξέραμε δημοπρατείται

Φρανκ Σινάτρα: ο άγνωστος ζωγράφος που δεν ξέραμε δημοπρατείται
Reuters

Ο Φρανκ Σινάτρα ήταν και ζωγράφος και μάλιστα αγαπούσε το λάδι. Αυτό θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο από τον οίκο Sotheby's.  

Έργα τέχνης, κοσμήματα, έπιπλα και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στο κληροδότημα της Μπάρμπαρα Σινάτρα θα βγουν στο σφυρί.

Η δημοπρασία, με τίτλο "Lady Blue Eyes: Property of Barbara and Frank Sinatra", προβλέπεται να δώσει μια καινούργια εικόνα της ζωής του διάσημου ζεύγους, αλλά και της καλλιτεχνικής καριέρας του Φράνκι.

Σε αυτή θα αποκαλυφθεί μια ολότελα διαφορετική πλευρά του Mister Blue Eyes καθώς μια ελαιογραφία με τίτλο "Αφηρημένο, στην παράδοση του Μοντριάν" φέρει την υπογραφή του ίδιου του Φρανκ Σινάτρα.

Με σαφή αναφορά στον Ολλανδό ζωγράφο και ιδρυτή του καλλιτεχνικού ρεύματος De Stilj Πιετ Μοντριάν ο πίνακας αποδεικνύει ότι ο Σινάτρα αγαπούσε και φιλοτεχνούσε αφηρημένη ζωγραφική.

Το έργο αναμένεται να αποφέρει έσοδα μεταξύ 10.000 και 15.000 δολαρίων, ενώ θα δημοπρατηθούν και άλλοι πίνακες του θρύλου της αμερικανικής βιομηχανίας του θεάματος.

020N09963 9Q4BP 8

Μεταξύ των άλλων πινάκων που κοσμούσαν το σπίτι των Μπάρμπαρα και Φράνκυ είναι και ένα πορτραίτο του Σινάτρα από τον Νόρμαν Ρόκγουελ.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί για το Barbara Sinatra's Children's Center.

Ποια ήταν η Μπάρμπαρα Σινάτρα

Η Mπάρμπαρα Σινάτρα, φιλάνθρωπος, ακτιβίστρια και τέταρτη και τελευταία σύζυγος του Φρανκ Σινάτρα πέθανε σε ηλικία 90 ετών, στο σπίτι της στην Καλιφόρνια στις 26 Ιουλίου 2017.

Απόγονος φτωχής οικογένειας η Σινάτρα ήταν μοντέλο για τις εκδόσεις Vogue και LIFE και διασημότητα του Λας Βέγκας & του Παλμ Σπρίνγκς.

Γνώρισε τον Σινάτρα στο τέλος του γάμου της με τον ηθοποιό Zeppo Marx, τον τρίτο από το κωμικό σχήμα των Αδερφών Μαρξ.

Η Μπάρμπαρα συχνά αναρωτιόταν αν η επιλογή του Φράνκι να την παντρευτεί ήταν απλά μια λύση απελπισίας μετά τις αποτυχημένες σχέσεις του με την Άβα Γκάρντνερ και τη Μία Φάροου.

"Πιστεύω ότι έγινε επειδή ήμασταν φίλοι πριν συμβεί κάτι ερωτικό μεταξύ μας. Μου τηλεφωνούσαμε και συζητούσαμε. Είναι κάτι ανεξήγητο" είχε πει.

Παντρεύτηκαν το 1976 και ο γάμος τους κράτησε 22 χρόνια -περισσότερο από όλους τους προηγούμενους του Φράνκι ή της ίδιας.

Για εκείνον ήταν η 4η σύζυγος του, για εκείνη ήταν ο τρίτος της σύζυγος.

sina

Η Μπάρμπαρα Σινάτρα ήταν γνωστή για τη φιλανθρωπική της δράση και συνίδρυσε με το σύζυγος της το ίδρυμα "Barbara Sinatra Children's Center" που από το 1986, έτος ίδρυσης του, μέχρι σήμερα έχει υποδεχθεί περισσότερα από 20.000 νεαρά θύματα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ