ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάνιε Ουέστ: συμμαχία στο Λευκό Οίκο με τον Τραμπ όχι όμως με τον Κόλιν Κάπερνικ

Κάνιε Ουέστ: συμμαχία στο Λευκό Οίκο με τον Τραμπ όχι όμως με τον Κόλιν Κάπερνικ

Η Page Six ακρυώνει όσα δημοσιεύματα επέμεναν ότι ο Κόλιν Κάπερνικ θα συνοδεύει τον Κάνιε Ουέστ στον Λευκό Οίκο στη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τον γαμπρό και σύμβουλό του, Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο σταρ της ραπ, ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε την υποστήριξή του στον Τραμπ στο στο "Saturday Night Live", επρόκειτο να γευματίσει με τον πρόεδρο και τον γαμπρό του την Πέμπτη, σύμφωνα με την εφημερίδα "The New York Times".

Κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του νέου κύκλου του "SNL" την περασμένη εβδομάδα, ο Γουέστ που ήταν καλεσμένος, φόρεσε ένα καπέλο με το σύνθημα "Make America Great Again" (Ας κάνουμε ξανά σπουδαία την Αμερική) και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι θέλουν να καταστήσουν τους πολίτες εξαρτημένους από κοινωνικά επιδόματα.

"Πολύ συχνά, όταν μιλάω με έναν λευκό, μου λέει: 'Πώς μπορείς να αγαπάς τον Τραμπ; Είναι ρατσιστής'. (Κι εγώ απαντώ), εάν ο ρατσισμός ήταν για εμένα πρόβλημα, εδώ και πολύ καιρό θα είχα εγκαταλείψει την Αμερική" είπε ο ράπερ, επιχειρηματίας και και σύζυγος της πρωταγωνίστριας ριάλιτι, Κιμ Καρντάσιαν.

Επανέλαβε ακόμη το ενδιαφέρον του να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Γουέστ αργότερα εισέπραξε επαίνους από τον Τραμπ, ο οποίος στο Twitter έγραψε ότι δεν παρακολούθησε το σόου, αλλά άκουσε ότι ο "Κάνιε ήταν σπουδαίος".

Υπόθεση Κάπερνικ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής "Hot 97", Έμπρο Ντάρντεν είπε ότι ο Κάνιε Γουέστ του τηλεφώνησε σε μία προσπάθεια να πάρει μαζί του στον Λευκό Οίκο και τον Κόλιν Κάπερνικ, παίκτη και πρώην σούπερ σταρ των Σαν Φρανσίσκο 49ers, με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κάπερνικ το 2016 διαμαρτυρόμενος για τις αδικίες και την αστυνομική αυθαιρεσία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, γονάτισε κατά τη διάρκεια ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου πριν από την έναρξη αγώνα.

Την κίνησή του μιμήθηκαν πολλοί συνάδελφοί του, όμως ο αθλητής οδηγήθηκε εκτός των 49ers τον Μάρτιο και δέχθηκε βολές από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των οργανισμών της NFL, διοργανώτριας αρχής του ομώνυμου πρωταθλήματος στο άθλημα του αμερικανικού ποδοσφαίρου των ΗΠΑ να απολύουν "όσους παίκτες δεν σέβονται την αμερικανική σημαία".

Δεν φαίνεται μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Page Six, ο Κάπερνικ να συνοδεύει τον Κάνιε Γουέστ στον Λευκό Οίκο.

Παράγοντας Τέιλορ Σουίφτ;

https://www.instagram.com/p/BopoXpYnCes

Η Τέιλορ Σουίφτ έσπασε τη μακροχρόνια σιωπή της για τις πολιτικές εξελίξεις και με ανάρτησή της στο Instagram ενθάρρυνε τους θαυμαστές της να ψηφίσουν στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και να αποδοκιμάσουν την εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία του Τενεσί, Μάρσα Μπλάκμπερν.

«Στο παρελθόν δίσταζα να εκφράσω δημόσια τις πολιτικές μου απόψεις, αλλά λόγω αρκετών γεγονότων στη ζωή μου και στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια, αισθάνομαι πολύ διαφορετικά γι' αυτό τώρα» έγραψε η Σουίφτ, και συνόδευσε την ανάρτηση με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, στην οποία είναι σκεπτική.

«Πάντα ψήφιζα και θα ψηφίζω με βάση το ποιος υποψήφιος θα προστατεύσει και θα αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα που πιστεύω ότι όλοι αξίζουμε σε αυτή τη χώρα» έγραφε. «Πιστεύω στον αγώνα για τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας και ότι κάθε μορφή διακρίσεων που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό ή το φύλο είναι ΣΦΑΛΜΑ. Πιστεύω ότι ο συστηματικός ρατσισμός που βλέπουμε ακόμα σε αυτή τη χώρα απέναντι στους ανθρώπους του χρώματος είναι τρομακτικός, άρρωστος και διαδεδομένος».

«Δεν μπορώ να ψηφίσω κάποια που δεν θα είναι πρόθυμη να αγωνιστεί για την αξιοπρέπεια όλων των Αμερικανών, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, το φύλο τους ή το ποιον αγαπούν» συνέχισε.

Η Σουίφτ πρόσθεσε ότι η Μπλάκμπερν, η οποία διεκδικεί την έδρα του Μπομπ Κόρκερ στη Γερουσία υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να απομακρύνουν τους ομοφυλόφιλους και σημείωσε: «Αυτές δεν είναι οι αξίες του δικού μου Τενεσί».

Χρειάστηκε να περάσουν λιγότερο από 24 ώρες για να απαντήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη σταρ της κάντρι ποπ, Τέιλορ Σουίφτ, η οποία εξέφρασε τη στήριξή της σε δύο υποψήφιους για το Κογκρέσο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Τενεσί.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τη Ρεπουμπλικανή υποψήφια στο Τενεσί Μάρσα Μπλάκμπερν, και δήλωσε ότι τώρα «η μουσική της Σουίφτ του αρέσει τώρα 25% λιγότερο».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Daily Mail, έξω από το Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η Μάρσα Μπλάκμπερν κάνει πολύ καλή δουλειά στο Τενεσί και προηγείται τώρα, σημαντικά (στις δημοσκοπήσεις), όπως θα έπρεπε... Είναι μια εξαιρετική γυναίκα, είμαι βέβαιος ότι η Τέιλορ Σουίφτ δεν γνωρίζει τίποτα γι αυτήν».

"Και ας πούμε ότι μου αρέσει η μουσική της Τέιλορ Σουίφτ περίπου 25% λιγότερο, εντάξει;" πρόσθεσε χαμογελώντας, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Τώρα ο Τραμπ, σχολιάζουν αμερικανικά ΜΜΕ, είναι μόνον 75% Swiftie (θαυμαστής της Τέιλορ Σουίφτ) μετά την προσβολή της νοημοσύνης της Σουίφτ και της έρευνας που έκανε για τους υποψηφίους στην πολιτεία, στην οποία ξεκίνησε την καριέρα της στη μουσική.

Το σκάκι της πολιτικής και του Χόλιγουντ

Μετά τη δημόσια παρέμβαση της Σουίφτ για την πολιτική στις ΗΠΑ, το vote.org, ένας ιστότοπος όπου μπορεί ο καθένας να εγγραφεί για τις εκλογές, κατέγραψε μια άνευ προηγουμένου ροή νέων ψηφοφόρων φτάνοντας τους 65.000 μέσα σε μία ημέρα όταν όλο τον Σεπτέμβριο οι εγγραφές ήταν μόλις 190.000.

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε και στο ρεπουμπλινικό Τενεσί από όπου κατάγεται η Σουίφτ όπου οι εγγραφές χτύπησαν κόκκινο σε 36 μόλις ώρες φτάνοντας τους 2.100 νέους εγγεγραμένους από το σύνολο των 2.800 του Σεπτεμβρίου.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ