ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιατί η Πάμελα Άντερσον μπήκε σε κλουβί

Γιατί η Πάμελα Άντερσον μπήκε σε κλουβί

Η ακτιβίστρια με τεράστια πλέον ατζέντα Πάμελα Άντερσον μιλάει για όλα. Από τα γυναικεία δικαιώματα και τη βία στην εκφυλισμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση του fast sex και τα δικαιώματα των ζώων το πρώην σύμβολο του σεξ θέλει τον κόσμο αλλιώς.

Τελευταία πρωτοβουλία της αυτή που τη βρήκε "κλουβί". Η πρώην πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ Πάμελα Άντερσον, μαζί με άλλες προσωπικότητες του θεάματος αλλά και της πολιτικής, μπήκαν σε ένα κλουβί ο ένας μετά τον άλλο στο Παρίσι, για να καταγγείλουν την κακομεταχείριση των εκτρεφόμενων ζώων και να στηρίξουν μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών της οργάνωσης CIWF.

Παρουσία περίπου 30 ανθρώπων, η Πάμελα Άντερσον, φορώντας ένα φόρεμα με μπλε ρίγες και τα γυαλιά ηλίου της, μπήκε στο κλουβί μαζί με τον Μαξίμ Ντεϊρεμέζ, τον παρτενέρ της στο "Danse avec les Stars", ενώ κρατούσαν μικρά πλακάτ που έγραφαν μεταξύ άλλων:

Ζω στη Γαλλία εδώ και λίγο καιρό όμως το να υπερασπίζομαι τα ζώα είναι κάτι που με αγγίζει όπου κι αν βρίσκομαι» δήλωσε η Αμερικανίδα ηθοποιός από τον Πλατεία της Δημοκρατίας. «Κανείς δεν μπορεί να αντέξει μέσα σε ένα κλουβί παραπάνω από λίγα λεπτά, την ώρα που αυτά τα ζώα ζουν σε κλουβιά όλη τους τη ζωή. Είναι απάνθρωπο. Δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν οι άνθρωποι να είναι τόσο σκληροί».

«Περισσότερα από 300 εκατομμύρια ζώα εκτρέφονται κλεισμένα σε κλουβιά κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο υπογραφές σε διάστημα ενός έτους σε επτά κράτη μέλη (της ΕΕ) για να μπει ένα τέλος στα βασανιστήρια των ζώων» είπε η Λεοπολντίν Σαρμπονό, η διευθύντρια της οργάνωσης CIWF- Compassion in World Farming.

Την ίδια ώρα, μέσα σε ένα κλουβί που είχε στηθεί στην πλατεία του Παρισιού είχε μπει μια νεαρή γυναίκα μεταμφιεσμένη σε ροζ κουνέλι και κρατούσε μια αφίσα που έγραφε: «στη Γαλλία, το 69% των πουλερικών, το 99% των χοίρων και το 97% των κουνελιών έχουν μεγαλώσει σε κλουβιά».

Την πρωτοβουλία για τη λίστα υπογραφών στηρίζουν περισσότερες από 130 ΜΚΟ όπως το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό, η SPA ή η PETA. Εάν οι απαιτούμενες υπογραφές συγκεντρωθούν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να πάρει επίσημα θέση, με το ενδεχόμενο να καταργήσει τη χρήση των κλουβιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ