ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Μελάνια δεν ήξερε ποιον πραγματικά παντρευόταν: γιατί ο Άρθουρ Έλγκορτ αντιπαθεί τον Τραμπ

Η Μελάνια δεν ήξερε ποιον πραγματικά παντρευόταν: γιατί ο Άρθουρ Έλγκορτ αντιπαθεί τον Τραμπ

Ο σπουδαίος φωτογράφος μόδας Άρθουρ Έλγκορντ, ένας από τους μεγάλους για τoν οποίο δεν έχουν ακουστεί καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης, έχει μια νέα έκδοση για τους συλλέκτες της καλής αισθητικής και μιλάει για την καριέρα του. Μιλάει για την τζαζ που αγαπάει, το Μπρούκλιν μετά τον πόλεμο, τα μοντέλα πρώτης γραμμής που συνδημιούργησε, ανέκδοτες ιστορίες μιας καριέρας λάμψης και τη Μελάνια Τραμπ στα πρώτα χρόνια γάμου της με τον Ντόναλντ Τραμπ

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στα πλαίσια προώθησης του Arthur Elgort: Jazz (Damiani) ο εραστής των πορτρέτων και της τζαζ, ετών 78, μιλάει για όλα όσα έχει ζήσει μπροστά και πίσω από το φακό. Για τα παρασκήνια που αποκαλύπτονται πίσω από γνωστές ή άγνωστες δουλειές του.

Πολύ πριν απαθανατίσει την Κέιτ Μος επάνω σε ένα ελέφαντα ο Έλγκορτ έμενε σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Μπρούκλιν τη δεκαετία του 40 ακούγοντας Sidney Bechet, Louis Armstrong, Benny Goodman και Glenn Miller. Χρόνια μετά ο Έλγκορτ θα είναι ο αγαπημένος κύριος των ευπώλητων περιοδικών μόδας και σύμμαχος της Γουίντουρ στη Vogue.

Μια από τις ιστορίες που αποκαλύπτει ο φωτογράφος μόδας, πατέρας του ηθοποιού - DJ Άνσελ Έλγκορτ και μέντορας των supermodels της δεκαετίας του 1990 -από την Κρίστι Τέρλινγκτον στη Λίντα Εβαντζελίστα, τη Ναόμι Κάμπελ, την Κάρλι Κλος ή την Κέιτ Μος όλες έχουν ένα πορτρέτο του στο πορτφόλιο τους- και σπουδαίος πορτρετίστας Έλγκορτ έχει πρωταγωνιστές τους Τραμπ.

Τότε που η Μελάνια Τραμπ προσπαθούσε να κλείσει δουλειές ως μοντέλο

Προτού γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Μελάνια Τραμπ εργαζόταν στο μόντελινγκ. Λίγο μετά τον γάμο τους, το 2005, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον Άρθουρ Έλγκορτ να φωτογραφίσει τη νέα του σύζυγο.

Αν και οι φωτογραφίες της Μελάνια Τραμπ δεν φαίνεται να κυκλοφόρησαν ευρέως, πρόσφατα απέκτησαν μια νέα σημασία, πρώτα στην αρχή της θητείας του Τραμπ τον Ιανουάριο του 2017, όταν ο Έλγκορτ εμφανίστηκε στο επίσημο βιογραφικό της Μελάνια, το οποίο αρχικά περιλάμβανε μία μακρά λίστα με τις πιο σημαντικές φωτογραφίσεις της, από τα brand και τους φωτογράφους, με τους οποίους συνεργάστηκε, έως τα εξώφυλλα που έχει κάνει συμπεριλαμβανομένου του Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Τις φωτογραφίες αυτές τις θυμάται ακόμη ο Έλγκορτ όπως αποκάλυψε , καθώς ο φωτογράφος τις ανέφερε στη σε συζήτηση του με τη Φερν Μάλις στο 92Y την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

"Είναι πολύ όμορφη γυναίκα, πολύ όμορφη. Πρέπει να πω ότι ήταν ευγενική και ότι ήρθε στην ώρα της. Δεν μπορούσε να είναι καλύτερη" λέει ο Έλγκορτ. "Όμως παντρεύτηκε αυτόν τον τύπο που λέγεται Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι ανόητος, νομίζω" συνέχισε σε ένα χτύπημα κάτω από τη μέση για τα χρωστούμενα του παρελθόντος.

Ο Έλγκορτ είχε σίγουρα ένα λόγο να κρατήσει κακία εναντίον του συζύγου της Μελάνια Τραμπ. Σύμφωνα με τον φωτογράφο, ο Τραμπ δεν τον πλήρωσε ποτέ για τη φωτογράφιση - κάτι που δεν είναι ακριβώς έκπληξη, καθώς εκατοντάδες έχουν μοιραστεί ιστορίες τα τελευταία χρόνια για τις απέλπιδες προσπάθειες τους να πληρωθούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού W.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι όμως ότι o Έλγκορτ είπε: "Μιλάμε για μερικές ετοντάδες δολάρια" είπε ο φωτογράφος για την τσιγκουνιά του ενώ τον ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι αυτός ο "αυτοαποκαλούμενος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος δεν έδινε καμία αξία στα πορτρέτα της Μελάνια σε μια πισίνα στο Mar-a-Lago".

"Δεν νομίζω ότι γνώριζε ποιον παντρεύτης" πρόσθεσε ο Έλγκορτ, που φαίνεται να βρίσκεται στο στρατόπεδο #FreeMelania. "Δεν είναι κακή, αλλά παντρεύτηκε τον λάθος άντρα".

Αμφιλεγόμενο στιλ με ατζέντα;

Η εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ με ένα μπουφάν αξίας 39 δολαρίων που έγραφε "πραγματικά δεν με νοιάζει, εσένα;" κατά τη διάρκεια ταξιδιού της τον περασμένο Ιούνιο σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων μεταναστών είχε πυροδοτήσει αμέτρητες φήμες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει τότε ότι ήταν ένα μήνυμα στα "Fake News Media". Ο επικεφαλής επικοινωνίας της, όμως, επέμενε ότι ήταν «απλά ένα μπουφάν» και ότι ότι «δεν υπήρχε κρυφό μήνυμα».

Το μυστήριο λύθηκε και τώρα έχουμε μια απάντηση: η κ. Τραμπ παραδέχθηκε ότι έστειλε ένα μήνυμα, μεταδίδει το BBC.

Η Μελάνια επισκέφθηκε το καταφύγιο παιδιών της νέας ελπίδας στο McAllen του Τέξας στις 21 Ιουνίου. Στο κέντρο φιλοξενούνταν 55 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων μερικών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στο πλαίσιο της πολιτικής ‘μηδενικής ανοχής' προς την παράνομη μετανάστευση της διακυβέρνησης Τραμπ.

Ωστόσο, δέχτηκε έντονες επικρίσεις για το αμφιλεγόμενο μπουφάν που φορούσε στο δρόμο της προς το κέντρο και κατά το ταξίδι επιστροφής της, αν και το έβγαλε προτού φτάσει στο ίδιο το κέντρο, ενώ υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το μήνυμα που ήθελε να αποστείλει.

Ωστόσο, σε μια συνέντευξή της στο ABC που μεταδόθηκε το Σάββατο, το πρώην μοντέλο παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι το μπουφάν «ήταν ένα είδος μηνύματος, ναι».

«Είναι προφανές ότι δεν φορούσα το σακάκι για τα παιδιά, φορούσα το μπουφάν για να πάω στο αεροπλάνο και από το αεροπλάνο», είπε.

«Ήταν για τους ανθρώπους και για τα αριστερά μέσα ενημέρωσης που μου ασκούν κριτική. Θέλω να τους δείξω ότι δεν με νοιάζει. Θα μπορούσατε να επικρίνετε και να πείτε ό, τι θέλετε, αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που νιώθω ότι είναι σωστό».

Επιπλέον, επέκρινε τα μέσα ενημέρωσης επειδή έχουν "εμμονή" με τα ρούχα της.

«Συχνά αναρωτιέμαι αν δεν φορούσα αυτό το σακάκι, αν θα είχα τόσο μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης», είπε, προσθέτοντας: «Θα προτιμούσα να επικεντρωθούν σε αυτό που κάνω και στις πρωτοβουλίες μου από το τι φοράω».

Η στάση της ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της, αλλά οι επικριτές της επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η παραδοχή της υποδήλωνε ότι η ομάδα της είπε ψέματα και επέκρινε τη χρονική στιγμή που έστειλε το μήνυμά της.

Όπως και να έχει, φαίνεται ότι η Πρώτη Κυρία θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή εικασιών καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής του συζύγου της στο Λευκό Οίκο, με τους σχολιαστές πλέον περισσότερο από ποτέ να αναζητούν κρυφά μηνύματα στις στιλιστικές της επιλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ