ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Spice Girls & A-ha: reunion με περιοδείες γιατί η νοσταλγία πουλάει

Spice Girls & A-ha: reunion με περιοδείες γιατί η νοσταλγία πουλάει

H νοσταλγία πουλάει κάτι που γνωρίζουν καλά τόσο το διάσημο νορβηγικό boy-band (κάποτε) συγκρότημα, οι Α-ha, όσο και το πιο επιτυχημένο εμπορικά girl group (κάποτε) της Βρετανίας, οι Spice Girls. Και τα δύο μουσικά σχήματα δηλώνουν έτοιμα να γεμίσουν στάδια με συναυλίες και περιοδείες παλιάς ποπ.

Οι Α-ha ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν συναυλία στο Crocus Siti Hall της Μόσχας στις 22 Νοεμβρίου του 2019, όπου θα παρουσιάσει τις επιτυχίες του άλμπουμ τους "Hunting High And Low" που τους δικαίωσε στα τσαρτς 33 χρόνια πριν.

"Θα είναι μια συναυλία που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη από αυτές που έχουμε δώσει", δήλωσε ο κιθαρίστας και βασικός δημιουργός του Α-HΑ Πολ Βάακταρ Σαβόι. "Θα μπορέσετε νοερά να μεταφερθείτε στην περίοδο εκείνη που γράφτηκε αυτό το άλμπουμ. Τότε ζούσαμε σ' ένα πολύ μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο γράφαμε αυτά τα τραγούδια. Στο Hunting High And Low εντάξαμε όλες μας τις φιλοδοξίες, πιστεύοντας ότι αυτή ήταν η μοναδική μας ευκαιρία" πρόσθεσε.

Οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι στη συναυλία των Α-ha στη Μόσχα θα ακουσθεί και η μεγάλη επιτυχία τους στα μέσα της δεκαετίας του 1980 "Take On Me", η οποία μετά τη δεύτερη και τρίτη εκδοχή της το 1984-1985 οδήγησε το ποπ συγκρότημα στην πρώτη θέση του αμερικανικού Billboard.

"Πριν βγάλουμε αυτόν τον δίσκο, είχαμε βγάλει τόσες εκδοχές των τραγουδιών που περιείχε! Σε αυτές είχαμε τόσες ιδέες τις οποίες λέμε να τις αξιοποιήσουμε σε αυτή τη συναυλία" λέει ο Βάακταρ Σαβόι.

"Όταν γράφαμε το Hunting High And Low ήταν κάτι το αφάνταστα ελκυστικό και εκτός των άλλων, ήταν πολύ καθοριστικό για την περαιτέρω πορεία μας. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο το να επιστρέψουμε σε αυτά τα τραγούδια τριάντα χρόνια μετά, είναι μια ελεύθερη παρόρμηση και όχι μια υποχρέωση. Θέλω απλά να βγάλω τη σκόνη από τους παλιούς συνθεσάιζερ", δηλώνει ο κιθαρίστας και πιανίστας Μάγκνε Φουρουχόλμεν.

Το ποπ συγκρότημα A-ΗA ιδρύθηκε το 1982 στο Όσλο. Ο Βάακταρ Σαβόι, ο Φουρουχόλμεν, όπως και ο κιθαρίστας Μόρτεν Χάρκετ έγιναν διάσημοι αφότου κυκλοφόρησε ο δίσκος τους "Hunting High And Low" το 1985. Το συγκρότημα βίωσε αρκετές διασπάσεις, αλλά επανενώθηκε για μια ακόμη φορά το 2015.

Στο ενεργητικό του έχει 10 δίσκους με συνολικές πωλήσεις που ανέρχονται σε 55 εκατομμύρια αντίτυπα.

Χωρίς τη Μπέκαμ

Οι Spice Girls δηλώνουν έτοιμες για περιοδεία μέσα στο 2019 χωρίς τη Βικτόρια Μπέκαμ.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι Spice Girls θα περιοδεύσουν χωρίς την αρχική τους σύνθεση.

Όταν η Geri Horner (η Halliwell) αποχώρησε από το συγκρότημα τον Μάϊο του 1998 τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη δεν σταμάτησαν την περιοδεία τους στις ΗΠΑ. Έκτοτε η Τζέρι επέστρεψε, όχι όμως και η Βικτόρια Μπέκαμ που προτιμάει να χτίσει την αυτοκρατορία της στη μόδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα κάθε μια από τις τέσσερις τραγουδίστριες έχει υπογράψει συμβόλαιο αξίας £10 εκατομμυρίων για να προωθήσουν ένα greatest hits album με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα οι Spice Girls θα είναι και οι σουπερ ηρωίδες σε ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους για "κορίτσια με δύναμη", όπως αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ