ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κερτ Ράσελ: θρηνεί για την καμμένη πατρίδα του και τα θύματα στην Καλιφόρνια

Κερτ Ράσελ: θρηνεί για την καμμένη πατρίδα του και τα θύματα στην Καλιφόρνια

Στο περιθώριο της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας του Netflix "Τhe Christmas Chronicles" στην οποία υποδύεται τον ΄Αγιο Βασίλη στο Westwood Bruin Theater, στο Λος Άντζελες, ο ηθοποιός Κερτ Ράσελ μίλησε για τον πατέρα του και για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια.

"Ήταν ο Σάντα Κλάους και ήταν ο σπουδαιότερος Σάντα" τόνισε αναφερόμενος στον πατέρα του Μπινγκ Ράσελ, ο Ράσελ, ο οποίος υποδύεται τον Πατέρα των Χριστουγέννων στην ταινία.

"Όλη η οικογένειά μου - όλοι οι οποίοι είναι εδώ, δηλαδή περίπου οι μισοί από το κοινό - είναι από το Θάουζαντ Όουκς της Καλιφόρνια" ανέφερε ο Κερτ Ράσελ σε ομιλία του πριν την προβολή της ταινίας.

"Εκεί μεγαλώσαμε, από εκεί είμαστε όλοι, όλοι γνωρίζουμε ότι είχαμε μια πραγματικά φρικτή εβδομάδα - μια δύσκολη εβδομάδα - και έτσι θα ήθελα να αφιερώσω την ταινία σαν ένα μικρό θρύμμα, κάτι που θα μπορούσε να τονώσει λίγο το ηθικό. Και προσωπικά, την αφιερώνω στον πατέρα μου, Μπινγκ Ράσελ, ο οποίος ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο σπουδαιότερος Σάντα Κλάους".

Ο Ράσελ, ο οποίος υποδύεται τον Σάντα Κλάους εμπνεύστηκε - όχι από προηγούμενες ταινίες για τον Σάντα Κλάους - αλλά από τον πατέρα του, ο οποίος πάντα φορούσε τη θρυλική κόκκινη στολή και το καπέλο για τον Ράσελ και τα αδέλφια του.

Ο πατέρας του Κερτ Ράσελ, Μπινγκ Ράσελ ο οποίος πέθανε το 2003 ήταν επίσης ηθοποιός.

Η φονικότερη πυρκαγια στην ιστορία της Καλιφόρνια

Ο απολογισμός της φονικότερης πυρκαγιάς στην ιστορία της Καλιφόρνια, της φωτιάς Camp Fire, αυξήθηκε περαιτέρω, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται από χθες το βράδυ σε τουλάχιστον 77.

«Μια σορός βρέθηκε σήμερα» ανακοίνωσε χθες ο σερίφης της κομητείας Μπιουτ όπου μαίνεται εδώ και 10 ημέρες η πυρκαγιά "Camp Fire", στο βόρειο τμήμα της πολιτείας.

«Εκ των 77 θυμάτων, ταυτοποιήσαμε 67 σορούς» διευκρίνισε το γραφείο του κυβερνήτη.

Οι αρχές κάλεσαν τους συγγενείς των αγνοουμένων να δώσουν δείγματα DNA για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των σορών, την ώρα που 993 άνθρωποι αγνοούνται.

Χθες, πιστοί συγκεντρώθηκαν σε μια εκκλησία κοντά στο Τσίκο, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά του Πάρανταϊς, που καταστράφηκε από τις φλόγες.

«Θα ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας» έγραφε σε ένα πανό πάνω από την εκκλησία, όπου έχουν βρει καταφύγιο κυρίως επιζώντες από την πυρκαγιά.

Σχεδόν 10.000 κατοικίες καταστράφηκαν, 600.000 στρέμματα γης μετατράπηκαν σε στάχτη, ενώ το τοξικό νέφος από την πυρκαγιά έφθασε στην πρωτεύουσα Σακραμέντο, σε απόσταση 130 χλμ νότια του Πάρανταϊς.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο σε ποσοστό 65%, οι αρχές, ωστόσο, δεν αναμένουν να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο έως την 30η Νοεμβρίου.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια άλλη φωτιά, στο νότιο τμήμα της πολιτείας, κοντά στο Λος Άντζελες.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου Τζον Μπέιλι απέτισε χθες το βράδυ φόρο τιμής στα θύματα και τους πυροπαθείς ανοίγοντας την τελετή των τιμητικών Όσκαρ.

«Πολλές χιλιάδες Αμερικανοί συμπατριώτες μας έχουν μείνει άστεγοι» και σχεδόν 1.000 αγνοούνται, υπογράμμισε ο Μπέιλι.

«Ένα τμήμα της ιστορίας μας χάθηκε επίσης» στην πυρκαγιά "Woolsey Fire", που σάρωσε το Μαλιμπού και τους λόφους στα δυτικά περίχωρα του Λος Άντζελες, καταστρέφοντας κυρίως το "Paramount Ranch", όπου στεγάζονταν κατά το παρελθόν κινηματογραφικά στούντιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ