ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Iggy Pop: o νονός του punk τον Ιούνιο στην Αθήνα

Iggy Pop: o νονός του punk τον Ιούνιο στην Αθήνα

Το Release Athens 2019 υπόσχεται να φέρει στην Αθήνα μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της rock’n’roll μουσικής, τον ζωντανό θρύλο της μουσικής σκηνής Iggy Pop.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ ο Pop θα εμφανιστεί το Σάββατο 8 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, για να αποδείξει πως παραμένει μία αστείρευτη πηγή ενέργειας πάνω στη σκηνή, με ένα live show που συμπεριλαμβάνει όλες τις μεγάλες στιγμές της τεράστιας καριέρας του.

Ο “Νονός του Punk”, ζωντανός θρύλος του rock, όχι απλά ως μουσικός αλλά και ως νοοτροπία και στάση ζωής, στην ουσία δεν χρειάζεται συστάσεις.

Κάθε rock και, κυρίως, punk μπάντα ή καλλιτέχνης “δανείστηκε”, συνειδητά ή ασυνείδητα, ένα-δυο πράγματα από τον Iggy. Αν δεν υπήρχε αυτός και οι θρυλικοί Stooges η μουσική σήμερα θα ήταν διαφορετική.

Η επιδραστικότητά τους επιζεί και προσπερνά κάθε μόδα και ρεύμα, γι’ αυτό και αγγίζει κάθε γενιά, εδώ και δεκαετίες.

Ο Pop που όρισε κομμάτι της μουσικής βιομηχανίας και οι live εμφανίσεις του είναι η επιτομή της rock συναυλίας, γιατί η πρώιμη συμπεριφορά του “δεν με νοιάζει τίποτα” και του “ζω για το τώρα” δεν τον εγκατέλειψε ποτέ, είναι ο… εφευρέτης του stage diving και παραμένει, μέχρι σήμερα, το αγέρωχο και επιβλητικό άγριο αγόρι του rock’n’roll.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ