ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

David Bowie: ο θρύλος του Ziggy ζωντανεύει στα smartphones από το 2019

David Bowie: ο θρύλος του Ziggy ζωντανεύει στα smartphones από το 2019

"Ήθελα να με σκέφτονται ως κάποιον που είναι μέσα στη μόδα, όχι ως κάποιον που είναι μόδα" είχε πει ο Ντέιβιντ Μπόουϊ σε συνέντευξη του στο BBC, ένα από τα πολλά εκθέματα της πιο σπουδαίας έκθεσης για τον θρύλο της μουσικής σκηνής που γίνεται η πρώτη στο είδος της εφαρμογή για smartphones από τις αρχές του 2019.

Τώρα ο Ντέιβιντ Μπόουϊ "επιστρέφει" ως ψηφία σε μορφή εφαρμογής διευρυμένης πραγματικότητας για κινητά (λειτουργικά Android και iOS). Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε όλους Στις 8 Ιανουαρίου του 2019, ανήμερα των 72ων γενεθλίων του και μέσω αυτής ζωντανεύει ο μύθος του όπως εκτέθηκε ανά τον κόσμο μέσα από την έκθεση "David Bowie Is.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους θαυμαστές του Μπόουι να εξερευνήσουν τα εκατοντάδες κοστούμια του, βίντεο, χειρόγραφα με στίχους του και πρωτότυπα έργα τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση αλλά και πολλά αντικείμενα τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί, με κάποια από αυτά να παρουσιάζονται αποκλειστικά στην app.

Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση 360 μοιρών στις λεπτομέρειες του κάθε αντικειμένου, ενώ η εφαρμογή θα προσφέρει δυνατότητα "μιας ηχητικής εμπειρίας που θα αγκαλιάζει πλήρως τον χρήστη με μουσική και αφήγηση από τον Μπόουι".

Η εφαρμογή σχεδιάζεται από το δημιουργικό στούντιο Planeta της Νέας Υόρκης στούντιο, σε συνεργασία με το David Bowie Archive και τη δισκογραφική Sony Music Entertainment.

Μάλιστα, το στούντιο Planeta ετοιμάζει μια εκδοχή αυτής της εφαρμογής που θα "βυθίζει" ακόμη περισσότερο τον χρήστη στην εμπειρία, και η οποία θα είναι διαθέσιμη αργότερα.

Η έκθεση πρωτοφιλοξενήθηκε στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το 2013.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, με τελευταίο σταθμό το Brooklyn Museum στη Νέα Υόρκη, το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτή η διευρυμένης πραγματικότητας εκδοχή της έκθεσης θα είναι η πρώτη του είδους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ