ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ένα Αστέρι Γεννιέται»: Lady Gaga και Μπράντλεϊ Κούπερ πρώτοι στις υποψηφιότητες για τα βραβεία SAG

«Ένα Αστέρι Γεννιέται»: Lady Gaga και Μπράντλεϊ Κούπερ πρώτοι στις υποψηφιότητες για τα βραβεία SAG
H Lady Gaga και ο Μπράντλεϊ Κουπερ στην πρεμιέρα του "A Star is Born" στο Λονδίνο Eddie Keogh/ Reuters

Το μιούζικαλ «Ένα Αστέρι Γεννιέται» («A Star is Born») βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild Awards-SAG), εξασφαλίζοντας 4 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών για την καλύτερη ταινία.

Το «A Star is Born» θα αναμετρηθεί για την ύψιστη διάκριση των βραβείων με τις ταινίες «Black Panther», «Crazy Rich Asians», «Bohemian Rhapsody» και το «BlacKkKlansman».

Στο μιούζικαλ πρωταγωνιστούν ο Μπράντλεϊ Κούπερ και η Lady Gaga και πραγματεύεται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία προσπαθεί να τα καταφέρει στη μουσική βιομηχανία. Και οι δύο πρωταγωνιστές είναι υποψήφιοι για τις ερμηνείες τους.

Τα βραβεία SAG θεωρούνται ως προάγγελος των βραβείων Όσκαρ, καθώς από ηθοποιούς συγκροτείται η μεγαλύτερη ομάδα που ψηφίζει για τα βραβεία που απονέμει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών κι Επιστημών. Τα τελευταία 23 χρόνια, καμία ταινία δεν κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, χωρίς να έχει προηγουμένως προταθεί για το αντίστοιχο βραβείο SAG.

Οι νικητές των βραβείων του Σωματείου Ηθοποιών θα ανακοινωθούν την 27η Ιανουαρίου σε μια τελετή στο Λος Άντζελες.

Το «Vice», που απέσπασε τις περισσότερες υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, αποκλείστηκε από την αναμέτρηση για την καλύτερη ταινία στα βραβεία SAG, αν και οι πρωταγωνιστές του Κρίστιαν Μπέιλ και Έιμι Άνταμς είναι υποψήφιοι για τους ρόλους τους ως τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι και τη σύζυγό του Λιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ