ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπιγιονσέ και Χίλαρι Κλίντον στο γάμο της Ινδής κληρονόμου που κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια

Μπιγιονσέ και Χίλαρι Κλίντον στο γάμο της Ινδής κληρονόμου που κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια
Η Χίλαρι Κλίντον με το ζε΄θγος Αμπάνι, τους γονείς της νύφης HANDOUT/Reuters

Η κόρη του πλουσιότερου άνδρα της Ινδίας παντρεύτηκε σήμερα σε μια παραδοσιακή τελετή στο Μουμπάι (Βομβάη), με προσκεκλημένους αστέρες του Μπόλιγουντ, τη Μπιγιονσέ, αλλά και την τέως υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Η Ινδία είναι μια χώρα με εξωπραγματικές αντιθέσεις ανάμεσα στους μυθικά πλούσιους μεγιστάνες και το λαό που συχνά υποφέρει από υποσιτισμό και τραγικές συνθήκες διαβίωσης. Το γεγονός ότι ο γάμος της χρονιάς κόστισε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, απλώς κάνει αυτές τις αντιθέσεις να φαντάζουν ακόμα μεγαλύτερες…

Με τον γάμο αυτό ενώνονται δύο από τις ισχυρότερες οικογένειες της Ινδίας. Η νύφη, η 27χρονη Ίσα Αμπάνι είναι η κόρη του Μουκές Αμπάνι, του επικεφαλής της κοινοπραξίας Reliance, με την περιουσία του να ανέρχεται, σύμφωνα με το Forbes, στα 43 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο γαμπρός, ο 33χρονος Ανάντ Πιραμάλ είναι κληρονόμος επιχειρήσεων του φαρμακευτικού και μεσιτικού τομέα. Το γαμήλιο πάρτι έγινε στην κατοικία του Αμπάνι στο Μουμπάι, ένα κτίριο 27 ορόφων, γνωστό ως ένα από τα ακριβότερα σπίτια στον κόσμο. Καλύφθηκε με κόκκινα τριαντάφυλλα και διακοσμήθηκε με φώτα και λουλούδια για την περίσταση.

2018 12 12T145734Z 754818923 RC1EF1BB5040 RTRMADP 3 INDIA AMBANI MARRIAGE

Το σπίτι της οικογένειας Αμπάνι στο Μπουμπάι, ένα κτίριο 27 ορόφων, φωτισμένο για την περίσταση... (Credit: DANISH SIDDIQUI, Reuters)

Ο γαμπρός και η νύφη έφθασαν με αυτοκίνητα αντίκες, την ώρα που σωματοφύλακες προστάτευαν την είσοδο του κτιρίου από τους περίεργους και τους φωτογράφους. Το περιοδικό Filmfare έγραψε ότι 600 άνθρωποι προσκλήθηκαν στον γάμο, τον οποίο ινδικά ΜΜΕ αποκάλεσαν «the big, fat Indian wedding». Στους εορτασμούς, πριν από τη γαμήλια τελετή, συμπεριλαμβανόταν μια ιδιωτική συναυλία από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπιγιονσέ. Δεκάδες ναυλωμένα αεροπλάνα πέταξαν για το Ουνταϊπούρ για τους εορτασμούς του γάμου, ενώ οι εορτασμοί ξεκίνησαν αρκετές μέρες νωρίτερα στην πόλη με γλέντια, τραγούδια και χορούς και άλλες τελετές πριν τον γάμο.

Η Αμπάνι αποφοίτησε από το Γέιλ το 2014 και από τότε βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο δύο εταιρειών της αυτοκρατορίας Reliance του πατέρα της. Το 2015, το Forbes, την χαρακτήρισε ως μία από τις Ασιάτισσες γυναίκες που πρέπει να παρακολουθεί κανείς. Οι Κλίντον και η οικογένεια Αμπάνι είναι γνωστοί εδώ και 18 χρόνια και συναντήθηκαν αρκετές φορές τόσο στην Ινδία όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα, όταν η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε την Ινδία για μια ομιλία σε συνέδριο στη Βομβάη, γευμάτισε με τους Αμπάντι στην 27όροφη κατοικία τους στην Αντίλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ