ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Τζορτζ Λούκας είναι o πιο πλούσιος Αμερικανός celebrity με 5.5 δισ. περιουσία

Ο Τζορτζ Λούκας είναι o πιο πλούσιος Αμερικανός celebrity με 5.5 δισ. περιουσία
MIKE NELSON/AΠΕ ΜΠΕ

O σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, δημιουργός της αυτοκρατορίας του Star Wars, βρέθηκε την κορυφή του ετήσιου καταλόγου του περιοδικού Forbes, με τους πλουσιότερους Αμερικανούς celebrities, ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το ύψος της περιουσίας του 74χρονου συγγραφέα, σκηνοθέτη, παραγωγού και δημιουργού του διαστημικού saga εκτιμάται στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προήλθε από την πώληση, ύψους 4,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας παραγωγής LucasFilm στη Walt Disney Co το 2012, σύμφωνα με το Forbes.

Ο συνάδελφός του, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, που έκλεισε σήμερα τα 72 του χρόνια, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με την περιουσία του να ανέρχεται στα 3,7 δισεκατομμύρια. Η καριέρα του Σπίλμπεργκ ως σκηνοθέτη, συγγραφέα και παραγωγού διαρκεί σχεδόν 50 χρόνια με επιτυχίες όπως τα «Σαγόνια του Καρχαρία», τον «E.T.», τη «Λίστα του Σίντλερ».

Η πλουσιότερη γυναίκα του Forbes είναι η 64χρονη Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση, με την περιουσία της να εκτιμάται στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο θρύλος του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν κατέκτησε την τέταρτη θέση με περιουσία στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νεοεισερχόμενη στον κατάλογο του Forbes είναι η Κάιλι Τζένερ, η οποία είδε την περιουσία της να αυξάνεται χάρη στην εταιρεία της Kylie Cosmetics. Η 21χρονη Τζένερ βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να αναδειχθεί στη νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο, σημειώνει το Forbes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ