ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αλεξάντρια Τζόουνς: Πώς είναι να είσαι η 18χρονη κόρη του Μπόουι και της Ιμάν;

Αλεξάντρια Τζόουνς: Πώς είναι να είσαι η 18χρονη κόρη του Μπόουι και της Ιμάν;
HENNY RAY ABRAMS/ AΠE MΠE

Στις 8 Ιανουαρίου 1947, γεννήθηκε στο Μπρίξτον της Μ. Βρετανίας ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς, που εσύ τον ξέρεις ως Ντέιβιντ Μπόουι. Φεύγοντας από τη ζωή, πριν από 3 χρόνια, στις 10 Ιανουαρίου 2016, ο Starman δεν άφησε πίσω του μόνο τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη σύγχρονου καλλιτέχνη, αλλά και την κόρη του. Η Αλεξάντρια Ζάχρα Τζόουνς είναι πλέον 18 και όλα δείχνουν ότι -πέρα από τα ταλέντα που κληρονόμησε από τους διάσημους γονείς της, τον Μπόουι και την Ιμάν, είναι ένα φυσιολογικό κορίτσι.   

Η Αλεξάντρια δεν είναι το μόνο παιδί του Ντέιβιντ Μπόουι, αλλά ούτε και της Ιμάν. Εκείνος είχε ένα γιο, τον 49χρονο Ντάνκαν Τζόουνς, από το γάμο του με την Άντζι Μπόουι και η Ιμάν μια 40χρονη κόρη που ονομάζεται Ζουλέκα Χέιγουντ, από τον προηγούμενο γάμο της.

Είναι όμως το μόνο παιδί στη γη που μοιράστηκε αυτά τα εξωγήινα γονίδια του τραγουδιστή και του μοντέλου, που παραμένει μια σχεδόν μεταφυσικά όμορφη γυναίκα στα 62 της. Το περασμένο καλοκαίρι η Αλεξάντρια έγινε 17 και πλέον βαδίζει ολοταχώς προς την ενηλικίωση. Στις φωτογραφίες που βάζει στο βφαίνονται ξεκάθαρα δύο πράγματα: Η βιολογική κληρονομιά της, από μπαμπά και μαμά εξίσου, αλλά και το γεγονός ότι είναι μια «κανονική» έφηβη: Σπουδές, ανησυχίες, καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, φίλες, διακοπές, πίερσινγκ και το αγόρι της.

Αν δεν παρεμβάλλονταν συχνά πυκνά οι φωτογραφίες των διάσημων γονιών της, θα την πέρναγες απλώς για μια ακόμα εξωτικής ομορφιάς 18χρονη.

Η Ιμάν και ο Ντέιβιντ Μπόουι ήταν μαζί από το 1990 έως ότου ο τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από καρκίνο του ήπατος τον Ιανουάριο του 2016. Και για τους δύο ο άλλος ήταν αναμφίβολα ο έρωτας της ζωής τους. Κάτι που ξέρει πολύ καλά και η Αλεξάντρια, η οποία αναφέρεται συχνά στον πατέρα της, αλλά και στη σχέση του με τη μητέρα της: «Ξέρω ότι εσύ και η μαμά ζήσατε μια αγάπη που όμοιά της δεν έχω δει ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Στα 24 χρόνια που ήσασταν παντρεμένοι, αυτή η αγάπη έγινε δυνατότερη. Είμαι ευλογημένη για τις αναμνήσεις που φτιάξαμε τα 15 χρόνια που ζήσαμε μαζί», γράφει κάτω από μια φωτογραφία του πατέρα της.

Η Λέξι, όπως τη φωνάζουν, έχει -όπως και η Ιμάν- ένα τατουάζ αφιερωμένο στον Μπόουι. Το έκαναν στη δεύτερη επέτειο του θανάτου του. Της Λέξι είναι μια ημισέληνος με τις λέξεις: «Daddy xx 1947-2016» χαραγμένες γύρω του. Η Ιμάν προτίμησε ένα στιλέτο με τη λέξη «David» στον αστράγαλό της:

https://www.instagram.com/p/BSJT5vegMqN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ